Ερμόσο: Δέχθηκε απειλές μετά το ανεπιθύμητο φιλί του Ρουμπιάλες

Η Ισπανίδα επιθετικός Τζένι Ερμόσο δήλωσε ότι έλαβε απειλές μετά το μη συναινετικό φιλί από τον πρώην πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας Λουίς Ρουμπιάλες μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών από τις «φούριας ρόχας» τον Αύγουστο.

Ερμόσο: Δέχθηκε απειλές μετά το ανεπιθύμητο φιλί του Ρουμπιάλες

Ο Λουίς Ρουμπιάλες φίλησε την Τζένι Ερμόσο χωρίς τη συγκατάθεσή της μετά τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών, όπου η Ισπανία νίκησε την Αγγλία με 1-0 και αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια στο Μουντιάλ Γυναικών της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας νωρίτερα φέτος.

Το μη συναινετικό φιλί συγκλόνισε το ισπανικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς η ισπανική κυβέρνηση, η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία FIFA, τα Ηνωμένα Έθνη και αρκετοί παίκτες και σύλλογοι καταδίκασαν τη συμπεριφορά του Ισπανού παράγοντα.

Μιλώντας για πρώτη φορά μετά το περιστατικό της 20ής Αυγούστου, η Ερμόσο δήλωσε στο περιοδικό GQSpain ότι οι τελευταίες εβδομάδες ήταν «πολύ δύσκολες» για εκείνη.

Τζένι Ερμόσο: Δεινή σκόρερ, κατά συρροήν... αθυρόστομη και είδωλο του ισπανικού αθλητισμού

«Έπρεπε να υποστώ τις συνέπειες μιας πράξης που δεν προκάλεσα, που δεν επέλεξα και που δεν ήταν προμελετημένη», δήλωσε η 33χρονη διεθνής στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε την Δευτέρα (6/11). «Έχω δεχθεί απειλές και αυτό είναι κάτι που δεν συνηθίζεις ποτέ.

Αυτές οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες, αλλά χάρη στον ψυχολόγο μου, νιώθω δυνατή και δεν είμαι ηττημένη και δεν έχω σκέψεις να σταματήσω το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι απογοητευμένη».

Λόγω της δριμείας κριτικής που του ασκήθηκε μετά το περιστατικό, ο Ρουμπιάλες παραιτήθηκε τελικά από πρόεδρος της Βασιλικής Ισπανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Τον Σεπτέμβριο, ο πολιορκημένος πρώην επικεφαλής της ισπανικής ομοσπονδίας έλαβε περιοριστικά μέτρα αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική επίθεση επειδή φίλησε την Ερμόσο χωρίς τη συγκατάθεσή της. Η Ερμόσο και άλλες παίκτριες της Ισπανίας έχουν καταθέσει ως μάρτυρες στην έρευνα για τις πράξεις του Ρουμπιάλες.

Οι… Ρουμπιάλες δεν χωράνε πουθενά

Το κίνημα #SeAcabo

Οι ενέργειες του Ρουμπιάλες οδήγησαν στη δημιουργία του hashtag "#SeAcabo" που σημαίνει «Τελείωσε» στα ισπανικά, καθώς οπαδοί και παίκτες εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην Ερμόσο και απαίτησαν αλλαγές στο παιχνίδι.

Η Ερμόσο δήλωσε ότι το «κίνημα #SeAcabo πρέπει να φέρει μια νέα εποχή».

«Καλώς ή κακώς, αυτή η ιστορία υπάρχει. Θα μάθω να την εκμεταλλεύομαι θετικά για να αγωνίζομαι για αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό για την κοινωνία», δήλωσε η 33χρονη. «Το κίνημα #SeAcabo πρέπει να φέρει μια νέα εποχή.

Αυτούς τους τελευταίους μήνες, με όλα όσα έχουν συμβεί, το μυαλό μου απομακρύνθηκε λίγο από το ποδόσφαιρο. Κατά καιρούς δεν θυμόμουν ότι είμαι ποδοσφαιρίστρια. Αλλά επιστρέφω στις προπονήσεις, στο γήπεδο, βάζω την φανέλα μου και θέλω να δώσω ξανά την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου».

Η Ερμόσο επέστρεψε πρόσφατα στις διεθνείς υποχρεώσεις όταν συμπεριλήφθηκε στην αποστολή της Ισπανίας για το UEFA Women's Nations League που αντιμετώπισε την Ιταλία και την Ελβετία. Η επιθετικός σημείωσε γκολ στο 89ο λεπτό εναντίον της Ιταλίας, καθώς σημείωσε νίκη με 1-0.