Αγγλία: «Έχει τις αισθήσεις της και μιλάει» η Άλεξ Γκρίνγουντ

Η Άλεξ Γκρίνγουντ «έχει τις αισθήσεις της και μιλάει» μετά τον τραυματισμό της στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ήττας της Αγγλίας από το Βέλγιο.

Αγγλία: «Έχει τις αισθήσεις της και μιλάει» η Άλεξ Γκρίνγουντ

Η αμυντική της Εθνικής Αγγλίας, Άλεξ Γκρίνγουντ πρόκειται να επιστρέψει στην πατρίδα της μετά τον τραυματισμό της στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ήττας της Αγγλίας με 3-2 στο UEFAWomensNations League από το Βέλγιο την Τρίτη (31/10).

Η 30χρονη βρέθηκε στο έδαφος έπειτα από σύγκρουση με την Τζασίνα Μπλομ του Βελγίου στο 19ο λεπτό του αγώνα στο «Ντεν Ντριφ» του Λέουβεν. Οι γιατροί της ομάδας και από τις δύο πλευρές περιέθαλψαν γρήγορα και τις δύο παίκτριες, με την Μπλομ να κάθεται λίγο μετά το περιστατικό.

Ενώ η Γκρίνγουντ λάμβανε θεραπεία, οι συμπαίκτριες της Λούσι Μπρονζ, Κίρα Ουόλς και Μίλι Μπράιτ παρέμειναν στο πλευρό της παίκτριας της Μάντσεστερ Σίτι για υποστήριξη.

Της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον αγωνιστικό χώρο για περίπου 10 λεπτά, πριν απομακρυνθεί με φορείο και αντικατασταθεί από την Τζες Κάρτερ. Η Μπλομ συνέχισε να παίζει με επίδεσμο στο κεφάλι της μέχρι να αποσυρθεί αργότερα στο 74ο λεπτό.

Στο ημίχρονο, ο επίσημος λογαριασμός της Εθνικής Αγγλίας επιβεβαίωσε στο Twitter πως: «Η Άλεξ Γκρίνγουντ έχει τις αισθήσεις της, μιλάει και παρακολουθείται από το ιατρικό προσωπικό μας».

Η Μάντσεστερ Σίτι εξέδωσε περαιτέρω ενημέρωση το πρωί της Τετάρτης (1/11), λέγοντας ότι είναι αρκετά καλά για να επιστρέψει στο σπίτι της ενόψει περαιτέρω ελέγχων από το προσωπικό του συλλόγου.

Η ανακοίνωση ανέφερε: «Η Άλεξ Γκρίνγουντ θα επιστρέψει στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου της Σίτι για περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις μετά τον τραυματισμό της στο κεφάλι κατά την διάρκεια διεθνών υποχρεώσεων.

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι παρακολουθείται προσεκτικά, είναι σε εγρήγορση και καλά και θα επιστρέψει στο σπίτι της αργότερα σήμερα πριν από μια επανεξέταση με την ιατρική μας ομάδα».

«Δεν ήταν ωραίο να την βλέπω να πονάει», δήλωσε η Μπρονζ στο ITV μετά τον αγώνα. «Αλλά μου είπαν ότι τα πάει καλά και ότι είναι εντάξει.

Είναι ένας τραυματισμός στο κεφάλι, οπότε δεν μπορείς να το πάρεις ελαφρά τη καρδία και η ιατρική ομάδα ήταν εξαιρετική στο γήπεδο για να βεβαιωθεί ότι ήταν ασφαλής. Της ευχόμαστε καλή ανάρρωση».

Η προπονήτρια της Αγγλίας Σαρίνα Βίγκμαν πρόσθεσε: «Είναι καλά. Αν περπατάει, είναι εντάξει. Αλλά έπρεπε να φύγει».