Διεθνείς παίκτριες Νιγηρίας: «Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε σκλάβες»

Οι διεθνείς παίκτριες της Νιγηρίας που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών μιλούν για τους απλήρωτους μισθούς τους.

Διεθνείς παίκτριες Νιγηρίας: «Μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε σκλάβες»

«Δεν μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε εδώ για να παίξουμε για τη χώρα μας - μας αντιμετωπίζουν σαν να είμαστε σκλάβες».

Αυτά τα λόγια ειπώθηκαν από ένα μέλος της ομάδας γυναικών της Νιγηρίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, περιγράφοντας την απογοήτευσή της για την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Νιγηρίας (NFF) και τη μεταχείριση που επιφυλάσσει στις παίκτριες της εθνικής ομάδας.

Περισσότερες από έξι εβδομάδες μετά την αποχώρηση από το Παγκόσμιο Κύπελλο, το The Athletic αποκάλυψε πολλές πηγές κοντά στη νιγηριανή ομάδα, οι οποίες ζήτησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους για να προστατεύσουν τις θέσεις τους. Οι παίκτριες ισχυρίζονται ότι έχουν λάβει λιγότερο από το μισό του ημερομισθίου τους στην αποστολή και κανένα μπόνους αγώνα από την NFF. Επίσης, δεν έχουν λάβει ακόμη 60.000 δολάρια (49.000 λίρες) από τα χρήματα της FIFA που οφείλονται σε κάθε παίκτρια για την επίτευξη της πρόκρισης στην φάση των 16, αν και αυτό δεν είναι απροσδόκητο σε αυτό το στάδιο, δεδομένου του χρόνου που χρειάζεται η FIFA για να διανείμει τα χρήματα.

Η ομάδα συνεργάζεται με τη FIFPRO, τη διεθνή ένωση παικτών, για να παλέψει για τις πληρωμές που τους οφείλει η NFF, ορισμένες από τις οποίες χρονολογούνται από το 2021. Η FIFPRO ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 8 Αυγούστου ότι «θα συνεχίσει να εργάζεται με τις παίκτριες για να διασφαλίσει την τήρηση των συμβατικών τους δικαιωμάτων και την τακτοποίηση των εκκρεμών πληρωμών».