Η Ισπανία και η Σουηδία σήκωσαν πανό με το σύνθημα «Τελείωσε» πριν από το ματς του Nations League

Οι παίκτριες από την Ισπανία και την Σουηδία στάθηκαν μαζί με ένα πανό που έγραφε «Τελείωσε. Ο αγώνας μας είναι ο παγκόσμιος αγώνας» πριν από τη συνάντηση του ζευγαριού στο UEFA Women's Nations League την Παρασκευή.

Η Ισπανία και η Σουηδία σήκωσαν πανό με το σύνθημα «Τελείωσε» πριν από το ματς του Nations League

Η αναμέτρηση σηματοδότησε τον πρώτο αγώνα της Ισπανίας από τότε που νίκησε την Αγγλία στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023. Ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας (RFEF) Λουίς Ρουμπιάλες φίλησε την επιθετικό Τζένι Ερμόσο κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής των μεταλλίων - η Ερμόσο λέει ότι το φιλί δεν ήταν συναινετικό, κάτι που ο Ρουμπιάλες αρνείται - προκαλώντας εκτεταμένες επικρίσεις, παραιτήσεις εντός της RFEF και προτεινόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις από τους παίκτες.

Οι παίκτριες της Ισπανίας φορούσαν λευκή ταινία και στους δύο καρπούς τους κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης στο Γκέτεμποργκ, στη μία ήταν γραμμένο το νούμερο 10 της Ερμόσο και στην άλλη έγραφε «Τελείωσε». Η αρχική ενδεκάδα πόζαρε για την ομαδική τους φωτογραφία με τις γροθιές τους υψωμένες για να εμφανίσουν το μήνυμα "Se acabo".

Στη συνέχεια, η Ισπανία ενώθηκε με τη Σουηδία στη γραμμή της σέντρας για να επιδείξουν συλλογικά το πανό. Οι παγκόσμιες πρωταθλήτριες έλαβαν επίσης ένα χειροκρότημα όρθιοι από το κοινό στο «Gamla Ullevi», καθώς βγήκαν για προθέρμανση.

Η αρχηγός της Σουηδίας Κοσοβάρε Ασλάνι είχε επιβεβαιώσει κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Πέμπτης πριν από τον αγώνα ότι η ομάδα της ετοίμαζε μια κοινή εκδήλωση υποστήριξης προς την Ισπανία.

«Νομίζω ότι είναι λυπηρό που έπρεπε να το περάσουν αυτό μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά είναι ένας αγώνας που αξίζει τον κόπο», δήλωσε η Ασλάνι. «Κάνουν αυτόν τον αγώνα όχι μόνο για τις ίδιες αλλά και για την επόμενη γενιά. Αυτό δεν είναι μόνο ένα ζήτημα στον κόσμο του αθλητισμού, είναι ένα ζήτημα της κοινωνίας και αυτά τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν.

Είμαστε στο 2023 και δεν θέλετε να βλέπετε αυτά τα πράγματα. Είναι καιρός να δημιουργήσουν αυτές τις αλλαγές στην ομοσπονδία. Κάθε ομάδα και κάθε παίκτρια που παίρνει αυτούς τους αγώνες το κάνει με τον υπόλοιπο κόσμο του γυναικείου ποδοσφαίρου να τις υποστηρίζει γιατί ξέρουμε πώς είναι να βρίσκεσαι σε αυτή την κατάσταση».