Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: «Έφυγε» στα 27 της χρόνια η Μάντι Κούσακ

Στο πένθος έχει βυθιστεί ο ποδοσφαιρικός κόσμος στην Αγγλία μετά την είδηση του ξαφνικού θανάτου της 27χρονης παίκτριας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μάντι Κούσακ.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ: «Έφυγε» στα 27 της χρόνια η Μάντι Κούσακ

Η παίκτρια της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μάντι Κούσακ έφυγε ξαφνικά από την ζωή σε ηλικία 27 ετών.

Η Κούσακ εντάχθηκε στη Σέφιλντ το 2019 και πραγματοποίησε πάνω από 100 συμμετοχές με τη φανέλα της, αποτελώντας την πρώτη παίκτρια που το κατάφερε. Η μέσος εργάστηκε επίσης ως στέλεχος μάρκετινγκ για τον σύλλογο.

«Αυτά είναι σπαρακτικά νέα για όλους στο Bramall Lane», δήλωσε ο Στίβεν Μπέτις, διευθύνων σύμβουλος της Γιουνάιτεντ.

«Η Μάντι είχε τη μοναδική θέση να είναι μέλος πολλών ομάδων της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και ήταν δημοφιλής σε όλους όσους ερχόταν σε επαφή μαζί της.

Η προσωπικότητά της και ο επαγγελματισμός της την έκαναν τιμή για την οικογένειά της - θα μας λείψει πολύ. Ενώ θα δεχτούμε τα νέα και θα προχωρήσουμε μπροστά, ο σύλλογος θα προσφέρει όσο το δυνατόν περισσότερη υποστήριξη στην οικογένεια, τους φίλους και τους συναδέλφους της Μάντι».

Η Κούσακ υπέγραψε νέο συμβόλαιο στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ τον Ιούλιο, πριν από την έκτη της σεζόν στην ομάδα του Αγγλικού γυναικείου πρωταθλήματος.

Η βαρόνη Σου Κάμπελ, διευθύντρια του γυναικείου ποδοσφαίρου της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ηγήθηκε των αφιερωμάτων στην πρώην διεθνή παίκτρια νέων της Αγγλίας.

«Είμαστε όλοι συντετριμμένοι που μάθαμε για τον θάνατο της Μάντι Κούσακ», δήλωσε η Κάμπελ. «Εκ μέρους της FA, της Εθνικής Γυναικών, της γυναικείας Super League και του γυναικείου πρωταθλήματος, οι σκέψεις μας και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους, τις συμπαίκτριες της Μάντι και όλους στην Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Η Μάντι εκπροσώπησε επίσης την Αγγλία σε επίπεδο ηλικιακών ομάδων και θα της αποτίσουμε φόρο τιμής σε κατάλληλο σημείο. Είμαστε σε επαφή με τον σύλλογο και θα συνεχίσουμε να τους προσφέρουμε την πλήρη υποστήριξή μας κατά τη διάρκεια αυτής της απίστευτα θλιβερής στιγμής».

Η προπονήτρια της Άστον Βίλα, Κάρλα Ουόρντ, πρώην προπονήτρια της Κούσακ στην Σέφιλντ, έγραψε στο Twitter: «Αυτά τα νέα είναι δύσκολο να τα δεχτούμε, μια παίκτρια που έδωσε τα πάντα, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και φίλος για πολλούς, σκέψεις και προσευχές με την οικογένειά της σε αυτές τις τρομερά θλιβερές στιγμές».