Μεγάλη Βρετανία: Με Σαρίνα Βίγκμαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η Σαρίνα Βίγκμαν θα ηγηθεί της ομάδας ποδοσφαίρου γυναικών της Μεγάλης Βρετανίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εφόσον προκριθεί.

Μεγάλη Βρετανία: Με Σαρίνα Βίγκμαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Η πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι θα γίνει μέσω του παρθενικού UEFA Women's Nations League, με δύο θέσεις στο τουρνουά του επόμενου καλοκαιριού να είναι ανοιχτές για τις ευρωπαϊκές ομάδες.

Η Αγγλία έχει οριστεί ως η γηπεδούχος χώρα με δικαίωμα πρόκρισης για μια θέση στην ομάδα Μεγάλης Βρετανίας, ενώ μόνο μία γηπεδούχος χώρα έχει δικαίωμα πρόκρισης για μια ομάδα, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα όπως το χόκεϊ και το κέρλινγκ.

Η Σαρίνα Βίγκμαν δήλωσε σχετικά: «Επικεντρώνομαι πλήρως στην εκστρατεία του Nations League, αλλά φυσικά θα ήμουν πολύ ενθουσιασμένος αν μου δινόταν η ευκαιρία να ηγηθώ της ομάδας της Μεγάλης Βρετανίας το επόμενο καλοκαίρι. Θα ήταν τιμή μου.

Υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος μπροστά μας και προτιμώ να επικεντρώνομαι μόνο σε αυτά που γνωρίζουμε με βεβαιότητα αυτή τη στιγμή. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο Nations League, όπου θα αντιμετωπίσουμε τρεις πολύ δυνατές ομάδες στον όμιλό μας. Έχουμε πλήρη σεβασμό για όλους τους αντιπάλους μας, καθώς και αυτοί θα κάνουν ό,τι μπορούν για να κερδίσουν.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι ένα τόσο ξεχωριστό αθλητικό γεγονός και, για το γυναικείο ποδόσφαιρο, ένα από τα μεγαλύτερα στάδια για να παίξει κανείς. Αυτός είναι ο στόχος, αλλά ξέρουμε ότι δεν μπορεί να συμβεί αν δεν κάνουμε τη δουλειά μας στο Nations League.

Μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό, δεν θα ήταν σωστό να μιλήσουμε περισσότερο για την ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, συμπεριλαμβανομένων των εικασιών για τις παίκτριες και τυχόν πρώιμες προετοιμασίες».