Μουντιάλ Γυναικών: Έτοιμη να επιστρέψει η Σαμ Κερ

H Σαμ Κερ είναι διαθέσιμη να επιστρέψει για την Αυστραλία στις «16» του Μουντιάλ Γυναικών: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη».

Μουντιάλ Γυναικών: Έτοιμη να επιστρέψει η Σαμ Κερ

Η Σαμ Κερ λέει ότι θα επιστρέψει για την Αυστραλία για τις «16» του Μουντιάλ Γυναικών με τη Δανία την Δευτέρα (13:30).

Η επιθετικός της Τσέλσι - το αστέρι και η αρχηγός των συνδιοργανωτών - δεν έχει αγωνιστεί ακόμη στο τουρνουά, αφού τραυματίστηκε στη γάμπα τον περασμένο μήνα.

Η Αυστραλία προκρίθηκε από τον όμιλο χωρίς αυτήν - παρά την ήττα-σοκ από τη Νιγηρία - και τώρα αντιμετωπίζει τη Δανία στην πρώτη νοκ-άουτ φάση στο Σίδνεϊ.

Μένει να δούμε πόσο θα συμμετέχει η Κερ, αλλά η ίδια λέει ότι είναι έτοιμη να ξεκινήσει.

«Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένη. Θα παίξω», δήλωσε η Κερ.

Η 29χρονη επέστρεψε στον πάγκο στο 4-0 επί του Καναδά στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου και προπονήθηκε με τις συμπαίκτριές του ενόψει του σημερινού αγώνα.

Ο προπονητής Τόνι Γκούσταβσον θα συμβουλευτεί τώρα το ιατρικό του επιτελείο "για να δει πόσα λεπτά συμμετοχής θα είναι κατάλληλα" και να επεξεργαστεί "πώς θα αξιοποιήσουμε στο έπακρο την Σαμ Κερ σε ένα αγωνιστικό πλάνο".

"Είχαμε μια ωραία στιγμή ως ομάδα χθες, να τη δούμε να επιστρέφει με τα παπούτσια και να αγγίζει την μπάλα και να είναι με την ομάδα στην προπόνηση", δήλωσε ο Γκούσταβσον την Κυριακή.

"Και ήταν ένα πολύ καλό συναίσθημα για εκείνη και ένα πολύ καλό συναίσθημα για τις παίκτριες και τις συμπαίκτριες και ένα πολύ καλό συναίσθημα για μένα.

Όλα είναι ένα ατομικό πλάνο για εκείνη στην προπόνηση - εμπιστεύομαι 100% την (ιατρική) ομάδα μου για να την προετοιμάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο".

Η Αυστραλία ή η Δανία θα παίξουν με τη Γαλλία ή το Μαρόκο στα προημιτελικά.

Η Ισπανία, η Ιαπωνία, η Ολλανδία και η Σουηδία είναι τα πρώτα έθνη που προκρίθηκαν στους οκτώ.