Αγγλία: Κερδίζει ξανά αλλά χάνει άλλο ένα αστέρι από τραυματισμό

Η φάση των ομίλων του Μουντιάλ Γυναικών συνεχίζει να επιφυλάσσει ενδιαφέρουσες ιστορίες, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Αγγλία να κάνει το «δύο στα δύο», αλλά να χάνει τη βασική μεσοεπιθετική Κίρα Ουόλς λόγω τραυματισμού στη νίκη με 1-0 επί της Δανίας. Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στις προοπτικές των «Λεαινών»;

Αγγλία: Κερδίζει ξανά αλλά χάνει άλλο ένα αστέρι από τραυματισμό

Η Αγγλία πήρε δύο νίκες στις δύο πρώτες αγωνιστικές στο ξεκίνημά της στο Μουντιάλ Γυναικών, αλλά η μη πειστική φύση αυτών των νικών σε συνδυασμό με την απώλεια μιας ακόμη παίκτριας-κλειδί με κάτι που μοιάζει με σοβαρό τραυματισμό θα μπορούσε να κάμψει την ψυχολογία.

Οι επιτυχίες με σκορ 1-0 απέναντι στην Αϊτή και τη Δανία έφεραν τις «Λέαινες» στο χείλος της πρόκρισης, αλλά το γεγονός ότι η μέσος Κίρα Ουόλς αποχώρησε με φορείο στο πρώτο ημίχρονο απέναντι στις Δανέζες την Παρασκευή ήταν το τελευταίο πράγμα που χρειαζόταν η Σαρίνα Βίγκμαν. Ήδη χωρίς τις Μπεθ Μιντ και Λία Γουίλιαμσον, άλλη μια βασική φιγούρα από την περσινή κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος φαίνεται να μένει εκτός του τουρνουά.

Σε όλη εκείνη την επιτυχημένη εκστρατεία του Euro, καμία δεν ξεκίνησε περισσότερες αλληλουχίες ανοικτού παιχνιδιού που οδήγησαν σε σουτ (εννέα) από την Ουόλς, και ήταν μία από τις τρεις μόνο παίκτριες της Αγγλίας που συμμετείχαν σε περισσότερες από 30 αλληλουχίες ανοικτού παιχνιδιού που οδήγησαν σε σουτ.

Η Ουόλς ήταν τόσο εντυπωσιακή στο τουρνουά που κέρδισε τη μετακίνησή της στην Μπαρτσελόνα με ένα ποσό ρεκόρ μεταγραφής εκείνη την εποχή. Στην πρώτη της σεζόν στην Ισπανία, κατέκτησε το νταμπλ με το Champions League και το πρωτάθλημα.

Ο μέσος όρος των οκτώ πασών στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ανά 90΄ ήταν ο έκτος υψηλότερος στο ισπανικό πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, ενώ μόνο η συμπαίκτρια της στην Μπαρτσελόνα, η Μάπι Λεόν (90,8%), είχε καλύτερη ακρίβεια στις πάσες από το 90,7% των παικτών του πρωταθλήματος που επιχείρησαν τουλάχιστον 800 πάσες.

Το να βλέπει την Ουόλς με πατερίτσες πριν από το τέλος του αγώνα με τη Δανία θα είναι μια μεγάλη ανησυχία για τη Βίγκμαν, καθώς θέλει να ενορχηστρώσει άλλη μια κατάκτηση τροπαίου για την Αγγλία. Την Παρασκευή την αντικατέστησε η πρώην συμπαίκτρια της Ουόλς στη Μάντσεστερ Σίτι, Λάουρα Κουμπς, η οποία ολοκλήρωσε τη σεζόν στο WSL με 84,3% ακρίβεια στις πάσες.