Μουντιάλ Γυναικών: Έτοιμη να παίξει η Σαμ Κερ

Η αστέρας της Αυστραλίας, Σαμ Κερ είναι έτοιμη να παίξει, διαθέσιμη για την συνέχεια στο Μουντιάλ Γυναικών μετά τον τραυματισμό της στη γάμπα: «Αισθάνομαι καλά», δήλωσε.

Μουντιάλ Γυναικών: Έτοιμη να παίξει η Σαμ Κερ

Η επιθετικός της Αυστραλίας, Σαμ Κερ είναι σε θέση να αγωνιστεί στο Μουντιάλ Γυναικών και «αισθάνεται καλά», όπως δήλωσε το Σάββατο (29/7). Η 29χρονη αποκλείστηκε από τους δύο πρώτους αγώνες του ομίλου της συνδιοργανώτριας με τραυματισμό στη γάμπα που υπέστη την παραμονή του τουρνουά.

«Σίγουρα θα είμαι διαθέσιμη», δήλωσε η Κερ. «Αλλά το πώς θα αποφασίσουμε να το χρησιμοποιήσουμε αυτό δεν θα δοθεί στον αντίπαλο είναι το κυριότερο».

Ο προπονητής Τόνι Γκούσταβσον είχε πει ότι θα αποφάσιζε αργά για το αν η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών της Αυστραλίας θα ήταν έτοιμη να αντιμετωπίσει τον Καναδά στο τελευταίο παιχνίδι του ομίλου την Δευτέρα (31/7, 13:00, ANT1+).

Ο Γκούσταβσον δήλωσε ότι η επιθετικός της Τσέλσι θα κάνει «ό,τι μπορεί» για να παίξει, αλλά παραδέχθηκε ότι το χρονικό πλαίσιο θα είναι «στενό».

Η Κερ, μιλώντας στα ΜΜΕ από το Μπρίσμπεϊν, δήλωσε: «Θα ήθελα πολύ να σας πω τα πάντα, αλλά ξέρετε και εσείς οι ίδιοι που είστε στον αθλητισμό πολύ καιρό, αυτό είναι ένα τεράστιο πράγμα που θέλει να μάθει ο αντίπαλος, και όπως είπε χθες ο Τόνι (Γκούσταβσον), θα φτάσει μέχρι τέλους».

Η Κερ δήλωσε ότι αισθάνεται «όσο καλύτερα γίνεται»και βγήκε στο γήπεδο το Σάββατο.

«Θέλω να πω, το σχέδιο ήταν πάντα το ίδιο», δήλωσε η Κερ. «Να χάσω τα δύο πρώτα παιχνίδια και μετά να επανεκτιμήσω».

Κατά την απουσία της Σαμ Κερ, η Αυστραλία νίκησε τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας στον εναρκτήριο αγώνα του ομίλου, αλλά στη συνέχεια έχασε 3-2 από τη Νιγηρία την Πέμπτη και έθεσε σε κίνδυνο την πρόκρισή της.

Το αποτέλεσμα άφησε την Αυστραλία τρίτη στον όμιλο Α, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να νικήσει τον Ολυμπιονίκη Καναδά για να περάσει στα νοκ άουτ στάδια.