Μουντιάλ Γυναικών: Η FIFA προσφέρει δωρεάν 20.000 εισιτήρια για τους αγώνες στη Νέα Ζηλανδία

Η FIFA ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει δωρεάν 20.000 εισιτήρια για τους αγώνες του Μουντιάλ Γυναικών στο Όκλαντ, στο Χάμιλτον, στο Ουέλινγκτον και στο Ντούνεντιν εν μέσω ανησυχιών για τον αργό ρυθμό των πωλήσεων τους στην Νέα Ζηλανδία.

Μουντιάλ Γυναικών: Η FIFA προσφέρει δωρεάν 20.000 εισιτήρια για τους αγώνες στη Νέα Ζηλανδία

Η συνδιοργανώτρια Αυστραλία έχει κερδίσει τη μερίδα του λέοντος από το ένα εκατομμύριο εισιτήρια που έχουν πωληθεί μέχρι τώρα, με την ομάδα της «Matildas» να θεωρείται πραγματική απειλή για τον τίτλο.

Η επικεφαλής της FIFA για το γυναικείο ποδόσφαιρο, Σάραϊ Μπάρεμαν είπε ότι ήταν πιο δύσκολο να προσελκύσουν οπαδούς στα γήπεδα ποδοσφαίρου της Νέας Ζηλανδίας λόγω του χαμηλότερου προφίλ του αθλήματος στη χώρα, ενώ οι «Football Ferns» δεν έχουν κερδίσει ακόμη ούτε έναν αγώνα σε πέντε προηγούμενες εμφανίσεις τους σε Μουντιάλ Γυναικών.

Ο επίσημος συνεργάτης της εφετινής διοργάνωσης, η Xero, προσφέρει 5.000 δωρεάν εισιτήρια για τους αγώνες που θα διεξαχθούν στις τέσσερις πόλεις της Νέας Ζηλανδίας.

Η πρώην πρωθυπουργός της χώρας Γιασίντα Άρντερν προσπαθεί επίσης για την προσέλκυση του ενδιαφέροντος από το κοινό. «Η καθημερινότητά μου θα κυριαρχείται από πολλές ποδοσφαιρικές συνομιλίες μέσα στις επόμενες εβδομάδες, όχι επειδή είμαι ειδικός, αλλά διότι είμαι τόσο ενθουσιασμένη που η Νέα Ζηλανδία φιλοξενεί μια τόσο μεγάλη εκδήλωση...», έγραψε σε μια ανάρτησή της στο Instagram.

«Υπάρχουν ακόμα εισιτήρια για ορισμένους αγώνες σε όλη τη Νέα Ζηλανδία (Όκλαντ, Ντούνεντιν, Ουέλινγκτον και Χάμιλτον), οπότε είτε είστε ειδικοί στο ποδόσφαιρο είτε το παρακολουθείται ερασιτεχνικά, αυτή είναι η υπενθύμισή σας για να μεταβείτε στο διαδίκτυο και να συμμετάσχετε!»

Το Μουντιάλ Γυναικών ξεκινά την Πέμπτη 20 Ιουλίου με την αναμέτρηση Νέα Ζηλανδία-Νορβηγία (10:00) και οι αγώνες θα μεταδίδονται από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+. Μείνετε συντονισμένοι στο fosonline.gr για όλα τα νέα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών.