Μουντιάλ Γυναικών: Το ταξίδι της Μικαέλα Φόστερ από το... σούπερ μάρκετ στην Εθνική ομάδα

Όταν ο Ίαν Φόστερ αγόρασε εισιτήρια για τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ Γυναικών 2023, ο προπονητής ράγκμπι της Νέας Ζηλανδίας δεν είχε συνειδητοποιήσει ότι η και κόρη του, Μικαέλα Φόστερ θα έπαιζε για την Εθνική Ποδοσφαίρου της χώρας.

Μουντιάλ Γυναικών: Το ταξίδι της Μικαέλα Φόστερ από το... σούπερ μάρκετ στην Εθνική ομάδα

Τον περασμένο Οκτώβριο, η Μικαέλα Φόστερ εργαζόταν σε ένα σούπερ μάρκετ αφού η αρχική της σύμβαση στην Γουέλινγκτον Φοίνιξ άφησε την αμυντικό να χρειάζεται μια δεύτερη δουλειά για να συμπληρώσει τον μισθό της.

«Υπάρχουν μερικοί πολύ καλοί άνθρωποι εκεί [στο σούπερ μάρκετ]. Ήταν ένα πολύ ωραίο περιβάλλον για να βρίσκομαι ανάμεσά τους», λέει η Μικαέλα , η οποία παραιτήθηκε από τη δουλειά της ως δασκάλα για να κυνηγήσει το όνειρό της να παίξει επαγγελματικό ποδόσφαιρο.

Τους τελευταίους εννέα μήνες καθιερώθηκε στο Φοίνιξ, έκανε το ντεμπούτο της με την Εθνική της Νέας Ζηλανδίας και επιλέχθηκε για το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στην πατρίδα της.

Ήταν μια αξιοσημείωτη άνοδος και αν η 24χρονη Μικαέλα αγωνιστεί στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά με τη Νορβηγία στις 20 Ιουλίου (10:00, ANT1), θα είναι μια εξαιρετικά περήφανη στιγμή για τον πατέρα της, ο οποίος αυτή τη στιγμή προετοιμάζεται για το επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Ράγκμπι του 2023.

Η Μικαέλα Φόστερ λέει ότι τη στιγμή που έμαθε ότι είχε κληθεί, τηλεφώνησε στον πατέρα της.

«Νομίζω ότι έφυγε τρέχοντας από μια συνάντηση για να το πάρει, οπότε ήταν ένα γρήγορο τηλεφώνημα, αλλά πολύ περήφανο, και στη συνέχεια πέρασα μια ώρα στο τηλέφωνο μιλώντας με τη μαμά γι' αυτό.

Ήταν πραγματικά ξεχωριστό να μοιράζομαι αυτή τη στιγμή και με τους δύο».

Μέχρι τις 10 Ιουλίου, όταν η Νέα Ζηλανδία πέτυχε μια νίκη σε φιλικό προετοιμασίας επί του Βιετνάμ, είχε 11 χρόνια να κερδίσει στην χώρα της και οι φιλοδοξίες της σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι μετριοπαθείς.

Δεν έχουν κερδίσει ούτε ένα παιχνίδι σε 15 προσπάθειες σε καμία από τις πέντε προηγούμενες εμφανίσεις τους στην παγκόσμια σκηνή.

Όμως, οι «Football Ferns» έχουν την υποστήριξη των «All Blacks», καθώς και το κοινό της χώρας τους που θα τις ενθαρρύνει στο μεγαλύτερο γυναικείο ποδοσφαίρου Γυναικών.