Καπνίση: «Κορίτσια, να μην σκέφτεστε ότι δεν σας ταιριάζει το ποδόσφαιρο»

Η διεθνής με την Εθνική Γυναικών, Μαρία Καπνίση μίλησε σε μικρά παιδιά για τα οφέλη που έχει αποκομίσει από το ποδόσφαιρο, καλώντας ειδικά τα κορίτσια να δοκιμάσουν να παίξουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Καπνίση: «Κορίτσια, να μην σκέφτεστε ότι δεν σας ταιριάζει το ποδόσφαιρο»

Το παρών στο σχολικό πρόγραμμα της ΕΠΟ «Πάσα στα Θρανία» στο κλειστό γυμναστήριο των Ιλισίων «Αντώνης Φώτσης» έδωσε την Τετάρτη (07/06) η μέσος της Εθνικής Γυναικών, Μαρία Καπνίση.

Η 24χρονη διεθνής, τελειόφοιτος του τμήματος Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σήμερα, αναφέρθηκε στην Εθνική Ελλάδος της οποίας είναι μέλος τα τελευταία χρόνια και τα οφέλη που έχει αποκομίσει από το αγαπημένο της άθλημα.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Η πορεία μου στο ποδόσφαιρο μου έχει δώσει πάρα πολλά πράγματα. Πέρα από το γεγονός ότι γυμνάζω το σώμα και το πνεύμα μου, έχω γνωρίσει πολλούς αξιόλογους ανθρώπους και έχω κάνει πολλές φιλίες.

Έχω ταξιδέψει σε πολλά μέρη της Ελλάδας και της Ευρώπης με την Εθνική Ομάδα, στην οποία υπάρχει εξαιρετικό κλίμα και είμαστε σαν οικογένεια. Το ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα για όλους και για όλες. Ειδικά τα κορίτσια, να μην σκέφτεστε ότι δεν σας ταιριάζει, γιατί αυτό δεν είναι αλήθεια.

Αυτή είναι μια παλιά νοοτροπία που τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει, περισσότερο στο εξωτερικό, αλλά σιγά σιγά αλλάζει και εδώ στην Ελλάδα. Δοκιμάστε να παίξετε ποδόσφαιρο και θα καταλάβετε ότι μπορείτε και ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί.

Εγώ καταφέρνω να το συνδυάσω με τις σπουδές μου και τα προλαβαίνω όλα γιατί το θέλω και το αγαπώ. Αυτό είναι που έχει σημασία. Αν το αγαπήσετε θα μπορέσετε να παίξετε και να έχετε επιτυχίες. Το ποδόσφαιρο είναι πάνω από όλα χαρά».