Γυναικείο ποδόσφαιρο: Δοκιμασία για την εθνική ομάδα στη Σλοβενία

Μία πολύ δύσκολη αποστολή περιμένει την Εθνική Γυναικών ποδοσφαίρου την Τρίτη (30/11), καθώς αγωνίζεται με αντίπαλο τη Σλοβενία εκτός έδρας στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ 2023.

Γυναικείο ποδόσφαιρο: Δοκιμασία για την εθνική ομάδα στη Σλοβενία

Έναν ακόμη δύσκολο εκτός έδρας αγώνα δίνει η Εθνική Γυναικών για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023.

Αυτή τη φορά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα αγωνίζεται κόντρα στην ισχυρή Σλοβενία στο γήπεδο «Sportni Park» της Νόβα Γκόριτσα. Η αναμέτρηση είναι προγραμματισμένη να γίνει αύριο (30/11) και θα αρχίσει στις 19:00.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Γιώργος Κυριαζής μίλησε για το προηγούμενο άτυχο παιχνίδι με την Ουαλία, όπου η Εθνική γνώρισε τη συντριβή με 5-0, καθώς και για τα στοιχεία που πρέπει να δείξει η «γαλανόλευκη» για να πετύχει κάτι καλό στη Σλοβενία.

«Το παιχνίδι με την Ουαλία δεν πήγε όπως το είχαμε σχεδιάσει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Οι απρόσμενες και άγνωστες για εμάς καιρικές συνθήκες επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την αυτοσυγκέντρωσή μας με αποτέλεσμα να δεχθούμε τρία γρήγορα γκολ. Από εκεί και μετά χρειάστηκε να κάνουμε πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια για να διαχειριστούμε τον ρυθμό αλλά και το μομέντουμ του αντιπάλου. Κάποιες στιγμές το πετύχαμε και κάποιες όχι. Ήταν ένας αγώνας ο οποίος μας δίδαξε πολλά. Κανένας μας δεν είναι ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αλλά και την απόδοσή μας, για αυτό και θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να εμφανιστούμε βελτιωμένοι και να διεκδικήσουμε το καλύτερο δυνατό στον επόμενο αγώνα», ήταν τα πρώτα λόγια του Κυριαζή.

Ο προπονητής της Εθνικής Ελλάδας αναφέρθηκε έπειτα στον ερχόμενο αντίπαλο: «Η Σλοβενία έρχεται στο ματς με ανεβασμένη ψυχολογία, καθώς πέτυχε μια ευρεία νίκη με 6-0 απέναντι στην Εσθονία. Είναι μια ομάδα που πλέον γνωρίζουμε καλά. Ο αγώνας δεν θα είναι καθόλου εύκολος και χρειάζεται να μπούμε στο γήπεδο με την απαιτούμενη αποφασιστικότητα για να φέρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα».

Η ελληνική ομάδα πραγματοποίησε την τελευταία της προπόνηση πριν από τον αγώνα με τη Σλοβενία στο «Kodeljevo Training Center» της Λιουμπλιάνας. Όλες οι ποδοσφαιρίστριες που συμμετέχουν στην αποστολή είναι στη διάθεση του Κυριαζή.