Μουντιάλ 2018 - Γαλλία: Όπως το 98' (vid)

Με στόχο να επαναλάβει το «έπος» του 1998 ταξιδεύει στη Ρωσία η εθνική Γαλλίας.

Μουντιάλ 2018 - Γαλλία:  Όπως το 98' (vid)

ΓΑΛΛΙΑ

Ο Ντιντιέ Ντεσάν είναι ο παίκτης που σήκωσε στα ουράνια το μοναδικό τρόπαιο της Γαλλίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο μέχρι σήμερα (1998), όταν και ήταν ο αρχηγός των τρικολόρ. Πλέον από τη θέση του προπονητή ελπίζει να καθοδηγήσει την ομάδα σε νέες επιτυχίες . Για την επιλογή της αποστολής του Μουντιάλ αντιμετώπισε έναν ευχάριστο «πονοκέφαλο», καθώς σε κάθε θέση είχε να επιλέξει ανάμεσα σε μεγάλη πληθώρα επιλογών ποδοσφαιριστών. Πολλοί από τους «κομμένους» Γάλλους που δεν θα πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι ποιοτικότεροι από τους βασικούς παίκτες των αντίπαλων εθνικών ομάδων. Μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι ο Παγέ, ο Λακαζέτ, ο Μαρσιάλ και ο Λαπόρτ.

Όμιλος

3ος όμιλος:

*Γαλλία

*Περού

*Δανία

*Αυστραλία

Βαθμολογία προκριματικών αγώνων

1.Γαλλία 23

2.Σουηδία 19

3.Ολλανδία 19

4.Βουλγαρία 13

5.Λουξεμβούργο 6

6.Λευκορωσία 5

FIFA WORLD RANKING

7

Η Γαλλία βρίσκεται στην 7η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας σημειώσει τεράστια άνοδο από την 25η θέση που είχε «κατρακυλήσει» το 2015.

Παρουσίες σε τελικά

14

1930 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ουρουγουάη)

1934 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιταλία)

1938 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

1954 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ελβετία)

1958 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Σουηδία)

1962 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Χιλή)

1966 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αγγλία)

1978 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Αργεντινή)

1982 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ισπανία)

1986 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στο Μεξικό)

1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία)

2002 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στην Ιαπωνία και την Νότια Κορέα)

2006 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γερμανία)

2010 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Νότια Αφρική)

2014 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Βραζιλία)

Τίτλοι

1

Η Γαλλία κατέκτησε το μοναδικό της Παγκόσμιο Κύπελλο το 1998 (Το Μουντιάλ διεξήχθη στη Γαλλία).

Προπονητής

Ντιντιέ Ντεσάν: Ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής, είναι προπονητής στην εθνική Γαλλίας από το 2012. Το 2014 έφτασε στην «πηγή» του τελικού του Euro, αλλά δεν κατάφερε να «πιει νερό» και να κατακτήσει το τρόπαιο, με την Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος να του το στερεί. Κάποιες από τις αποφάσεις του σε σχέση με τις κλήσεις που έκανε στην αποστολή της ομάδας, έχουν αμφισβητηθεί έντονα από τα ΜΜΕ της κεντροευρωπαϊκής χώρας και μένει να φανεί αν εν τέλει δικαιωθεί. Στο παρελθόν έχει θητεύσει στον πάγκο σημαντικών συλλόγων (Μονακό, Γιουβέντους και Μαρσέιγ).

«Αστέρι»

Αντουάν Γκριεζμάν: Ο βιρτουόζος επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης έρχεται με ..φορά από την κατάκτηση του Europa League με τους Ισπανούς και θα είναι ο παίκτης που θα κληθεί να βγάζει τα «κάστανα από τη φωτιά» στην «γραμμή κρούσης» των «τρικολόρ». Σε 51 εμφανίσεις με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του έχει πετύχει 19 τέρματα.

Αποστολή

Τερματοφύλακες: Αλφόν Αρεολά (Παρί Σεν Ζερμέν), Ούγκο Λιορίς (Τότεναμ), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ)

Αμυντικοί: Λούκας Εραντές (Ατλέτικο Μαδρίτης), Πρεσνέλ Κιμπέμπε (Παρί Σεν Ζερμέν), Μπενζαμέν Παβάρ (Στουτγκάρδη), Μπενζαμεν Μεντί (Μάντσεστερ Σίτι), Τζιμπίλ Σιντιμπέ (Μονακό), Αντίλ Ραμί (Μαρσέιγ), Σαμουέλ Ουμτιτί (Μπαρτσελόνα), Ραφαέλ Βαράν (Ρεάλ Μαδρίτης)

Μέσοι: Μπλες Ματουϊντί (Γιουβέντους), Ενγκολό Καντέ (Τσέλσι), Στίβεν Ενζονζί (Σεβίλη), Πολ Πογκμπά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Κορεντέν Τολισό (Μπάγερν)

Επιθετικοί: Ολιβιέ Ζιρού (Τσέλσι), Αντουάν Γκριεζμάν (Ατλέτικο Μαδρίτης), Κιλιάν Εμπαμπέ (Παρί Σεν Ζερμέν), Τομά Λεμάρ (Μονακό), Ναμπίλ Φεκίρ (Λιόν), Φλοριάν Τοβέν (Μαρσέιγ), Ουσμάν Ντεμπελέ (Μπαρτσελόνα)

Official site

https://www.fff.fr/

Twitter

https://twitter.com/fff