Μαραντόνα υπέρ Γκερέρο: «Τα ναρκωτικά είναι ασθένεια»

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα υπερασπίστηκε τον Χοσέ Παόλο Γκερέρο που τιμωρήθηκε με 14μηνο αποκλεισμό και χάνει το Μουντιάλ. Και οι αρχηγοί του Περού με το μέρος του Γκερέρο. 

 

Μαραντόνα υπέρ Γκερέρο: «Τα ναρκωτικά είναι ασθένεια»

Υπέρ του Χοσέ Γκερέρο τάχθηκε ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Περουβιανός επιθετικός τιμωρήθηκε με 14μηνο αποκλεισμό, αφού είχε βρεθεί θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ, για χρήση κοκαΐνης. Ο Αργεντινός παλαίμαχος άσος με post στο instagram εξέφρασε την υποστήριξή, αφού και ο ίδιος είχε βρεθεί σε ανάλογη θέση στο παρελθόν.

Ο Μαραντόνα έγραψε: «Σήμερα θέλω να είμαι στο πλευρό του Πάολο Γκερέρο, σε αυτήν την τόσο άσχημη στιγμή που έτυχε και σε εμένα να περάσω. Είχα μια αρρώστια και κανείς δεν μου συμπαραστάθηκε. Το αντίθετο. Κανείς δεν μου πρόσφερε μια σωτηρία και αυτό πρέπει να τελειώσει. Αν η νέα διοίκηση της FIFA καταδικάζει αυτούς τους παίκτες που κάνουν χαρούμενο τον κόσμο, γιατί έχουν κάνει ένα λάθος, δεν θα πρέπει να τους βγάλουν εκτός δουλειάς, πρέπει να τους βοηθήσουν να θεραπευτούν, αυτό είναι αρρώστια.

Πάνε 14 χρόνια από τότε που άφησα τα ναρκωτικά. Να προσκολληθεί ο Γκερέρο στα αγαπημένα του πρόσωπα, αυτό μπορεί να τον βοηθήσει να ξεπεράσει αυτή τη στιγμή. Οι ιατροί της FIFA είναι εκεί για να παίρνουν τα χρήματά τους, για να λένε αν είναι θετικό ή αρνητικό και τίποτα περισσότερο. Αυτοί δεν βλέπουν ούτε ένα ματς ποδοσφαίρου, ούτε στην τηλεόραση. Η πρόληψη είναι καλύτερη από 14μηνη ποινή τιμωρίας. Αυτό το λέω γιατί το έζησα στο ίδιο μου το δέρμα. Δεν με εξέπληξε καθόλου αυτό που συνέβη. Εκείνη την εποχή οι κλέφτες ήταν ο Μπλάτερ και ο Γκροντόνα. Σήμερα έχουμε ένα πρόεδρο που ξέρει να ερμηνεύει τις λέξεις. Αυτός είναι ο δρόμος. Εύχομαι το καλύτερο για τον Πάολο, ελπίζω να τον δω να παίζει στη Ρωσία, στέλνω χαιρετισμούς σε όλο το Περού».

Και οι αρχηγοί των αντιπάλων του Περού με το μέρος του Γκερέρο


Σε μια σημαντική κίνηση προέβησαν οι αρχηγοί των αντιπάλων του Περού στο Μουντιάλ. Ο Ουγκό Λορίς της Γαλλίας, ο Μάιλ Τζέντινακ της Αυστραλίας και ο Σίμον Κιερ της Δανίας, απέστειλαν επιστολή στη FIFA, στην οποία σημειώνουν ότι ο Γκερέρο δεν έκανε ενσυνείδητα χρήση κοκαΐνης, ούτε επιδίωξε να αποκομίσει πλεονέκτημα.

«Ζητάμε με σεβασμό από το Συμβούλιο της FIFA να δείξει συμπόνια. Κατά την άποψή μας, θα ήταν φανερό λάθος να τον αποκλείσουμε από αυτό που θα έπρεπε να είναι η κορυφή της καριέρας του. Πιστεύουμε ότι μια προσωρινή διακοπή θα ήταν μια δίκαιη και σωστή λύση» ανέφεραν.