Απόκαλυψη Πλατινί: «Κάναμε "σκανδαλιά" με το πρόγραμμα του Μουντιάλ 1998»

Ο Μισέλ Πλατινί σε συνέντευξη που παραχώρησε, αποκάλυψε ότι η κλήρωση ήταν στημμένη, ώστε να μην βρεθούν αντιμέτωπες πριν τον τελικό Γαλλία και Βραζιλία.

Απόκαλυψη Πλατινί: «Κάναμε "σκανδαλιά" με το πρόγραμμα του Μουντιάλ 1998»

Ο Μισέλ Πλατινί τάραξε τα «νερά» του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, προχωρώντας σε μια φοβερή αποκάλυψη: ότι η κλήρωση του Μουντιάλ του 1998 ήταν στημένη, ώστε να μην συμπέσουν πριν τον τελικό Γαλλία και Βραζιλία!

Ο πρώην πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο "France Bleu Sport" δήλωσε: «Όταν φτιάχναμε το καλεντάρι της διοργάνωσης κάναμε ένα τρικ. Το να αγωνιστούν η Γαλλία με τη Βραζιλία στον τελικό ήταν το όνειρο όλων. Προετοιμαζόμασταν επί έξι χρόνια για το Παγκόσμια Κύπελλο. Πως να μην κάναμε μία σκανδαλιά; Πιστεύετε ότι οι άλλοι δεν έχουν κάνει;».

Στην κλήρωση που πραγματοποιήθηκε, λοιπόν, η Βραζιλία και η Γαλλία τοποθετήθηκαν στον πρώτο και στον τρίτο όμιλο, ούτως ώστε, αν καταλάμβαναν την πρώτη θέση στον όμιλο τους να βρίσκονταν αντιμέτωπες μόνο στον τελικό της διοργάνωσης.

Η συνέχεια είναι γνωστή: Πράγματι οι δύο χώρες συναντήθηκαν στον τελικό του 1998 με τη Γαλλία του Ζινεντίν Ζιντάν να επικρατεί με 3-0 και να κατακτά το Παγκόσμιο Κύπελλο.