Μουντιάλ 2018: Συγγνώμη της Αργεντινής για το εγχειρίδιο της ντροπής

Συγγνώμη ζήτησε ο πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινής, Κλαούντιο Τάπια, για τη δημοσίευση ενός εγχειριδίου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο περιελάμβανε συμβουλές για το πώς να προσεγγιστούν γυναίκες της Ρωσίας.

Μουντιάλ 2018: Συγγνώμη της Αργεντινής για το εγχειρίδιο της ντροπής

Οι συμβουλές, οι οποίες καταδικάστηκαν ως σεξιστικές, ήταν μέρος ενός...εγχειριδίου με τίτλο «Γλώσσα και ρωσικός πολιτισμός - Σκέψεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο» και αφορούσαν σε συγκεκριμένες οδηγίες, όπως «να είστε καθαροί, να μην είστε αρνητικοί και να μην αντιμετωπίζετε τις γυναίκες ως αντικείμενα».

«Μια εσωτερική έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα μέρος του υλικού εκτυπώθηκε κατά λάθος, δεν αντικατοπτρίζει τη σκέψη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αργεντινή (AFA), ούτε του προέδρου της Κλαούντιο Τάπια ούτε κανενός από τους διευθυντές της», ανέφερε η ομοσπονδία.

Ο Τάπια επισκέφθηκε το Russi House, ένα πολιτιστικό ινστιτούτο, στο Μπουένος Άιρες την Τετάρτη, προκειμένου να ζητήσει προσωπικά συγγνώμη για το συμβάν.

Ειδησεογραφικές αναφορές ανέφεραν ότι οι πληροφορίες είχαν παρουσιαστεί στους παίκτες, το προσωπικό της AFA και τα ΜΜΕ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα σε ένα ειδικό φόρουμ για το πώς θα προετοιμαστούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Περισσότεροι από 40.000 Αργεντινοί έχουν αγοράσει εισιτήρια για αγώνες στο τουρνουά που αρχίζει στην Μόσχα στις 14 Ιουνίου. Η Αργεντινή θα αγωνιστεί στον τέταρτο όμιλο, μαζί με Ισλανδία, Νιγηρία και Κροατία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ