Μουντιάλ 2030: «Προχωρά η υποψηφιότητα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας»

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Βουλγαρίας αποκάλυψε ότι σύντομα θα κατατεθεί η κοινή υποψηφιότητα Ελλάδας, Ρουμανίας, Σερβίας για τη διεκδίκηση του Μουντιάλ 2030

Μουντιάλ 2030: «Προχωρά η υποψηφιότητα Ελλάδας, Βουλγαρίας, Σερβίας, Ρουμανίας»

Ο Υπουργός Αθλητισμού της Βουλγαρίας, Κράσεν Κράλεφ μίλησε για την κοινή υποψηφιότητα των βαλκανικών κρατών για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030.

«Η θετική είδηση ​​είναι ότι η υποψηφιότητα θα μας δώσει ένα κίνητρο για την κατασκευή γηπέδων. Θα χρειαστούμε δυο-τρία γήπεδα σε κάθε μία από τις τέσσερις χώρες με χωρητικότητα τουλάχιστον 40.000 θεατών για να καλύψουν τους αγώνες στη φάση των ομίλων» είπε.

Τα εμπόδια δεν είναι λίγα και θα γίνει προσπάθεια να ξεπεραστούν σε συνάντηση των Υπουργών Αθλητισμού των τεσσάρων χωρών: «Το πιο σημαντικό είναι ότι οι τέσσερις πλευρές δήλωσαν ότι θα συνεργαστούν. Αρχίζουμε άμεσα διαπραγματεύσεις με τους Υπουργούς Αθλητισμού της Ελλάδας, της Ρουμανίας και της Σερβίας για την προετοιμασία της αίτησης» συμπλήρωσε ο Κράσεφ.

Για το Μουντιάλ του 2030 έχουν καταθέσει ήδη αίτηση Αργεντινή, Ουρουγουάη, Παραγουάη, Μαρόκο, Αλγερία, Τυνησία ενώ προτίθεται να το κάνουν οι Αγγλία, Σκωτία, Ουαλία, Βόρεια Ιρλανδία, Ιρλανδία (κοινή υποψηφιότητα), Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία, Ρουμανία (κοινή υποψηφιότητα), Νότια Κορέα, Αίγυπτος,
Καμερούν