Ινφαντίνο: «Όλος ο κόσμος αγκάλιασε το Μουντιάλ του Κατάρ»

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο έκανε τον απολογισμό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Ινφαντίνο: «Όλος ο κόσμος αγκάλιασε το Μουντιάλ του Κατάρ»

Για ακόμη μία φορά ο Τζιάνι Ινφαντίνο έβγαλε το καπέλο στο Κατάρ για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ παρά τις αντιδράσεις που υπάρχουν ακόμα και από ποδοσφαιριστές για τις χαμένες ζωές κατά τη διάρκεια των κατασκευών των γηπέδων.

Ο πρόεδρος της FIFA κάνοντας τον απολογισμό, τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

*** «Το επίπεδο του ανταγωνισμού ήταν απίστευτα υψηλό, παρατηρώντας, για πρώτη φορά στην ιστορία, ομάδες από κάθε ήπειρο να φτάνουν στην νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου», είπε. «Έτσι, βλέπουμε ότι το ποδόσφαιρο γίνεται πραγματικά παγκόσμιο», πρόσθεσε, ενώ στη συνέχεια ευχαρίστησε το Κατάρ για τη διοργάνωση του τουρνουά: «Αυτό που κάνατε και αυτό που έκαναν όλοι εδώ για να καλωσορίσουν τον κόσμο σε αυτή τη χώρα, αυτή την όμορφη χώρα, ήταν απίστευτο, και όλοι ένιωσαν σαν στο σπίτι τους».
*** «Για όλους τους οπαδούς, είτε έχουν βρεθεί εδώ στο Κατάρ παρακολουθώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο, είτε βλέποντας τους αγώνες από το σπίτι τους, νομίζω ότι όλοι σε όλο τον κόσμο έχουν πραγματικά αγκαλιάσει αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο»

*** «Και είδαμε ότι το ποδόσφαιρο ενώνει τον κόσμο. Οπαδοί από 32 χώρες στο Κατάρ και από όλο τον κόσμο, ήταν ειρηνικά και χαρούμενα μαζί».

*** «Εκτός γηπέδου, χρησιμοποιήσαμε τη δύναμη του ποδοσφαίρου και την προβολή του Παγκοσμίου Κυπέλλου για να αντιμετωπίσουμε τις διακρίσεις, να προωθήσουμε τη βιωσιμότητα, να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να είναι πιο δραστήριοι, να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά μας προστατεύονται και να διασφαλίσουμε ότι έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση».