Γαλλία - Μουντιάλ 2022: Καταγγελία για ρατσιστικά μηνύματα

Σε επίσημη καταγγελία για τα ρατσιστικά μηνύματα που δέχτηκαν οι παίκτες της Εθνικής Γαλλίας προχώρησε η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου.

Γαλλία - Μουντιάλ 2022: Καταγγελία για ρατσιστικά μηνύματα

Αποδέκτες ρατσιστικών μηνυμάτων έγιναν παίκτες της Εθνικής Γαλλίας μετά την ήττα στον τελικό του Μουντιάλ του Κατάρ από την Αργεντινή.

Όπως επισημαίνει η L'Equipe, η Γαλλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν είναι αποφασισμένη να αφήσει το θέμα να... περάσει, προσφεύγοντας σε καταγγελία στις αρμόδιες αρχές.

Σύμφωνα με το γαλλικό Μέσο, στο στόχαστρο αυτών των μηνυμάτων βρέθηκαν οι Ορελιάν Τσουαμενί και Κίνγκσλεϊ Κομάν, που απέτυχαν να σκοράρουν στη διαδικασία των πέναλτι, ο Μουανί που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία στο φινάλε του αγώνα, ακόμα και ο τερματοφύλακας της ομάδας, Γιορίς.

Χθες (19/12) η Μπάγερν είχε καταγγείλει ρατσιστική συμπεριφορά σε βάρος του ποδοσφαιριστή της, Κίνγκσλεϊ Κομάν, μέσω twitter.

Υπενθυμίζεται πως αποδέκτης ρατσιστικών μηνυμάτων είχε τύχει και ο Κιλιάν Εμπαπέ μετά το χαμένο πέναλτι στη φάση των «16» του Euro 2020 κόντρα στην Ελβετία, με τη γαλλική ομοσπονδία να μην κάνει τίποτα, κάτι που είχε προκαλέσει τη δυσαρέσκεια του σούπερ σταρ της Παρί.

Η καταγγελία της Μπάγερν: