Ο Βαράν για τις επιπτώσεις του ιού στην Γαλλία πριν από τον τελικό του Μουντιάλ: «Δεν ήμουν καλά»

Ο Ραφαέλ Βαράν παραδέχτηκε ότι «δεν ήταν καλά», αφού μια ίωση επηρέασε το στρατόπεδο της Γαλλίας ενόψει του τελικού του Μουντιάλ.

Ο Βαράν για τις επιπτώσεις του ιού στην Γαλλία πριν από τον τελικό του Μουντιάλ: «Δεν ήμουν καλά»

Η Γαλλία έχασε στα πέναλτι μετά από ισοπαλία 3-3, με την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν να έχει ιδιαίτερα κακή απόδοση στα πρώτα 80 λεπτά του αγώνα.

Ο Βαράν και ο αρχηγός Ούγκο Γιορίς δήλωσαν ότι ήταν "άδειοι" και "στραγγισμένοι", ενώ ο πρώτος πρόσθεσε ότι "δεν ήταν καλά".

Η Γαλλία χτυπήθηκε από το μικρόβιο της ασθένειας λίγη ώρα μετά την νίκη της με 2-1 επί της Αγγλίας στις 10 Δεκεμβρίου.

Τρεις ημέρες αργότερα, δύο παίκτες που ξεκίνησαν σε εκείνο το παιχνίδι - ο αμυντικός Νταγιότ Ουπαμεκάνο και ο μέσος Αντριέν Ραμπιό - έχασαν την προπόνηση επειδή αισθάνονταν αδιαθεσία. Κανένας από τους δύο δεν έπαιξε στην επακόλουθη νίκη στα ημιτελικά με 2-0 επί του Μαρόκου.

Την Πέμπτη, ο Ντεσάν δήλωσε ότι ο Κίνγκσλεϊ Κομάν αισθανόταν αδιαθεσία. Και, πριν από τον τελικό με την Αργεντινή, η Γαλλία επιβεβαίωσε ότι ο Ραφαέλ Βαράν και ο Ιμπραχίμα Κονατέ είχαν πέσει θύματα του ιού.

Οι Ουπαμεκάνο, Ραμπιό, Βαράν και Κονατέ ξεκίνησαν στον τελικό, ενώ ο Κομάν ήρθε από τον πάγκο.

"Δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από δικαιολογίες", δήλωσε ο Γιορίς. "Δεν ήταν εύκολο τις τελευταίες ημέρες. Παρά την ίωση, προσπαθήσαμε να προετοιμαστούμε για τον αγώνα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Μια μέρα λιγότερης αποθεραπείας μπορεί να έχει μετρήσει, επίσης".

Ο Γιορίς είπε επίσης ότι η Γαλλία "φαγώθηκε" κατά την διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, μετά το οποίο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 2-0, κατηγορώντας αυτό το διάστημα για την τελική ήττα της.

"Το μόνο που έχουμε μετανιώσει είναι το πρώτο ημίχρονο, όταν πήγαμε εντελώς λάθος", είπε. "Μας έφαγαν σε κάθε πτυχή του παιχνιδιού. Παρόλα αυτά, στο δεύτερο ημίχρονο, επιστρέψαμε με διαφορετικές προθέσεις.

Αισθανθήκαμε ότι είχαμε περιθώρια να επιστρέψουμε. Τα καταφέραμε, χάρη και στο ταλέντο του Κιλιάν (Μ'Μπαπέ) που μπόρεσε να μεταφέρει την ομάδα σε μια σημαντική στιγμή. Αυτή η παράταση ήταν λίγο τρελή, έχω στο μυαλό μου αυτές τις δύο ενέργειες στο 3-3 όπου μπορούμε να σκοράρουμε. Είναι οδυνηρό.

Αλλά πρέπει να δώσετε πολλά εύσημα στη γαλλική ομάδα με όλα όσα συνέβησαν. Κρατήσαμε τον τίτλο μας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018".