Ο Μαρτσίνιακ, τα γαλλικά ΜΜΕ και ο Ολυμπιακός

Ανύπαρκτο θεωρούν στην Γαλλία το πέναλτι που έδωσε ο Πολωνός Μαρτσίνιακ στον τελικό του Μουντιάλ για το προβάδισμα της Αργεντινής. Τον θυμήθηκαν πάλι και οι Γάλλοι του Ολυμπιακού λόγω Γουλβς. 

Ο Μαρτσίνιακ, τα γαλλικά ΜΜΕ και ο Ολυμπιακός

Μπορεί ο Σιμόν Μαρτσίνιακ να έδωσε δύο πέναλτι στην Γαλλία στον τελικό του Μουντιάλ, αλλά στα γαλλικά ΜΜΕ υπάρχει εκνευρισμός για τη διαιτησία του Πολωνού. Θεωρούν στις κριτικές τους ότι δεν υπήρχε κανένα πέναλτι στη φάση με την οποία ο Μέσι άνοιξε το σκορ για την Αργεντινή κι ότι ο Ντι Μαρία έπεσε μόνος του χωρίς την παραμικρή επαφή από τον Ντεμπελέ. Μάλιστα η Equipe τον έχει βαθμολογήσει με «2» ενώ γενικά γίνεται λόγος για απόφαση που έπληξε την ομάδα τους και τη ροή του ματς, ασχέτως με την υπεροχή που είχε η Αργεντινή σε εκείνο το διάστημα.

Τον συγκεκριμένο διαιτητή σίγουρα δεν πρόκειται ποτέ να ξεχάσουν οι Γάλλοι του Ολυμπιακού, από εκείνη τη διαιτησία του στη ρεβάνς με την Γουλβς το καλοκαίρι του 2020, όταν δεν είχε δώσει καθαρό πέναλτι στον Ελ Αραμπί ενώ είχε ακυρωθεί και γκολ του Μαντί Καμαρά. Με τους Πειραιώτες να χάνουν τότε την ευκαιρία να βρεθούν στα προημιτελικά του Europa League στην Γερμανία.

Ο Κριστιάν Καρεμπέ που όπως και όλοι στον Ολυμπιακό ήταν έξαλλος εκείνο το βράδυ, αλλά και ο Ματιέ Βαλμπουενά που ήταν βασικός στην αναμέτρηση σίγουρα θα θυμήθηκαν πολλά. Ο Πολωνός από εκείνο το ματς όχι μόνο δεν είχε την παραμικρή τιμωρία από τις διεθνείς αρχές του ποδοσφαίρου, αλλά έφτασε να οριστεί δυόμιση χρόνια αργότερα σε τελικό Μουντιάλ...