Η FIFA απαγόρευσε στον Ζελένσκι να μιλήσει πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Η πρόταση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει πριν τον μεγάλο τελικό του φετινού Μουντιάλ, έπεσε στο κενό, με τον Τζάνι Ιφαντίνο να απαγορεύει στον Ουκρανό πρόεδρο να... χαλάσει τη γιορτή.

Η FIFA απαγόρευσε στον Ζελένσκι να μιλήσει πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Ο πρόεδρος της FIFA Τζάνι Ιφαντίνο φαίνεται πως απαγόρευσε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μιλήσει πριν την έναρξη του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί ανάμεσα σε Αργεντινή και Γαλλία.

Ο Ουκρανός πρόεδρος, ενώ εξακολουθεί να αντιστέκεται της ρωσικής εισβολής, ήθελε να στείλει εκ νέου ένα μήνυμα παγκόσμιας ειρήνης κι αυτό να ακουστεί από όλο τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της FIFA, φαίνεται πως δεν επέτρεψε στον Ζελένσκι να το κάνει, καθώς θεωρεί πως το παιχνίδι πρέπει να είναι γιορτή του ποδοσφαίρου και οι θεατές έχουν την ευκαιρία "να ξεχάσουν τα προβλήματά τους".

Ο Τζάνι Ιφαντίνο δήλωσε τα εξής:

"Φυσικά όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να πουν την γνώμη τους. Όμως στο γήπεδο, πρέπει να σεβαστούμε πάνω από όλα το ίδιο το ποδόσφαιρο και τους κανόνες του. Πρέπει να δώσουμε στους 1.000.000.000 και πάνω οπαδούς που θα δούνε το σημερινό παιχνίδι μια στιγμή που θα ξεχάσουν όλοι τα προβλήματα τους, στα 90 ή 120 ή και 120 και τα πέναλτι λεπτά που θα κρατήσει το παιχνίδι. Εκτός του παιχνιδιού ο καθένας μπορεί κάλλιστα να λέει την γνώμη του".

πηγή: News247.gr