Εμιλιάνο Μαρτίνες: «Έχουμε τον καλύτερο όλων των εποχών, τον Μέσι!»

Ο γκολκίπερ της Εθνικής Αργεντινής, Εμιλιάνο Μαρτίνες, ερωτηθείς στην συνέντευξη Τύπου ενόψει του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ για το αβαντάζ της «αλμπισελέστε» το προσωποιήσε στον αρχηγό της ομάδας και «καλύτερο παίκτη όλων των εποχών» Λιονέλ Μέσι.

Εμιλιάνο Μαρτίνες: «Έχουμε τον καλύτερο όλων των εποχών, τον Μέσι!»

Η αδερφική σχέση του Εμιλιάνο Μαρτίνες με τον Λιονέλ Μέσι που γαλβανίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάκτησης του περσινού Copa America επιβεβαιώθηκε κατά τη διάρκεια της πορείας της Αργεντινής μέχρι τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, αλλά και στην συνέντευξη Τύπου του μεγαλύτερου, ανα τετραετία, ποδοσφαιρικού αγώνα στον πλανήτη.

Ο γκολκίπερ της «αλμπισελέστε» αποθέωσε τον αρχηγό του, τονίζοντας πως είναι ακόμα καλύτερος και από τις περυσινές του εμφανίσεις του στη Βραζιλία (όπου είχε αναδειχθεί MVP) και κορυφαίος στον πλανήτη, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν του αρέσει να δίνουν τον τίτλο του φαβορί στην ομάδα του:

«Δεν μου αρέσει ποτέ όταν λέει ο κόσμος ποια ομάδα είναι φαβορί και ποια όχι. Εμείς δεν αισθανόμαστε ποτέ πως είμαστε ανώτεροι από κάθε ομάδα ή το αντίθετο.

'Όπως έλεγα πάντα, το αβαντάζ που έχουμε είναι πως διαθέτουμε τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Τον καλύτερο όλων των εποχών!

Δεν πίστευα ποτέ ότι θα έβλεπα καλύτερο παίκτη από τον Μέσι που είδα στο Copa America 2021, όμως η αλήθεια είναι πως σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο είναι ακόμα καλύτερος...

Τον βλέπω πολύ χαρούμενο. Παίζει πολύ καλά και δίνει ενέργεια σε όλη την ομάδα. Είναι ενθουσιασμένος, γεμάτος χαρά και αυτό μας βοηθάει πολύ», τόνισε ο Μαρτίνες, για να προσθέσει για την στήριξη των οπαδών:

«Αισθανόμαστε πως είμαστε οι οικοδεσπότες, ότι παίζουμε στην Αργεντινή. Η υποστήριξη του κόσμου μάς βοήθησε να αφήσουμε πίσω μας το άσχημο παιχνίδι απέναντι στην Σαουδική Αραβία στην πρεμιέρα».

Αναφορικά με τη Γαλλία είπε:

«Έχουμε αναλύσει την Γαλλία, είναι ένας αντίπαλος που θα μπορούσαμε να βρούμε απέναντί μας στους 16. Ήταν πρωταθλητές στο περασμένο Μουντιάλ και δεν μιλάμε για έναν μόνο παίκτη.

Είναι πολύ επικίνδυνοι, έχουν σπουδαίους αμυντικούς, κορυφαίου επιπέδου παίκτες, έναν υπέροχο τερματοφύλακα και γενικά μία εξαιρετική εθνική ομάδα».

Εν κατακλείδει προέβη σε αποκαλύψεις επί προσωπικού:

«Κατά τη διάρκεια της τελικής φάσης του Μουντιάλ 2014 έκανα μπάρμπεκιου για την οικογένειά μου. Κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ του 2018 στην Ρωσία ήμουν στις εξέδρες με τον αδερφό μου και του είπα ότι στο επόμενο Μουντιάλ, θα είμαι παρών...»

Ο Μαρτίνες που εκπροσώπησε την Αργεντινή στις συνεντεύξεις Τύπου πριν από τους δύο πλέον πρόσφατους τίτλους της, το Copa America κόντρα στην Βραζιλία και το διηπειρωτικό απέναντι στην Ιταλία ελπίζει να... τριτώσει το καλό με την Γαλλία.