Μουντιάλ 2022: Ο τελικός των... εκπλήξεων

Οι δύο εκπλήξεις του Μουντιάλ 2022, Κροατία και Μαρόκο διασταυρώνουν τα ξίφη τους στον μικρό τελικό του «Καλίφα» στην Αλ Ραγιάν με στόχο να κλείσουν με θετικό πρόσημο την παρουσία τους στο Κατάρ εξασφαλίζοντας την τρίτη θέση. 

Μουντιάλ 2022: Ο τελικός των... εκπλήξεων

Η Κροατία και το Μαρόκο έφθασαν μέχρι τα ημιτελικά του Μουντιάλ 2022 όμως δεν κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον Μεγάλο Τελικό του «Λουσάιλ». Έτσι, θα διεκδικήσουν την τρίτη θέση στον μικρό τελικό σήμερα το απόγευμα (17:00, ΑΝΤ1) στον Μικρό Τελικό του Εθνικού Σταδίου «Καλίφα» της Αλ Ραγιάν.

Ο τελευταίος αγώνας των δύο φετινών εκπλήξεων στο Κατάρ είναι μια επανάληψη του πρώτου αφού Κροατία και Μαρόκο τέθηκαν αντιμέτωπες στην πρεμιέρα του 6ου Ομίλου της διοργάνωσης και αναδείχθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Προκρίθηκαν μαζί στα νοκ άουτ αφήνοντας εκτός Βέλγιο και Καναδά και έπειτα τράβηξαν όλα τα βλέμματα πάνω τους. Η μεν παρέα του Λούκα Μόντριτς απέκλεισε την Ιαπωνία και την Βραζιλία ενώ η δε του Χακίμ Ζίγιες άφησε εκτός τόσο την Ισπανία όσο και την Πορτογαλία.

Ενόψει της αναμέτρησης, ο τεχνικός της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς δήλωσε : «Αυτός είναι ο μεγάλος τελικός των μικρότερων εθνικών ομάδων, ο αγώνας για ένα μετάλλιο. Σεβόμαστε πολύ το Μαρόκο, είναι μια από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις. Σκέφτονται το ίδιο με εμάς, θα παίξουν με την καλύτερη δυνατή ομάδα. Και θέλουν να είναι τρίτοι, ο ημιτελικός ήταν ο καλύτερος και για τις δύο ομάδες.

Κάναμε κάτι σπουδαίο, αλλά θέλουμε περισσότερα, και μετά έρχεται η τελική φάση του Nations League, τα προκριματικά για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, οπότε πολλές νέες προκλήσεις και παιχνίδια»

Από την μεριά του, ο προπονητής του Μαρόκου, Βαλίντ Ρεγκραγκί τόνισε πως: «Είμαι ενοχλημένος που πρέπει να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Το να επιστρέφεις στο γήπεδο αφού έχεις βιώσει την τόσο μεγάλη απογοήτευση του αποκλεισμού στα ημιτελικά, είναι πάντα πολύ δύσκολο. Είναι τρελό που οι δύο χώρες θα κοντραριστούν μετά την απογοήτευση που βίωσαν. Προσπαθούμε να το αντιμετωπίζουμε θετικά, αλλά είναι δύσκολο.

Ήθελα να παίξουμε την Κυριακή, όχι το Σάββατο. Αλλά είπα στους παίκτες μου πως αυτό θα είναι το έβδομο παιχνίδι μας στο φετινό Μουντιάλ και για αυτό θα πρέπει να είμαστε περήφανοι. Γνωρίζουμε πως η Κροατία είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της φετινής διοργάνωσης. Πολλοί έλεγαν πως η γενιά τους έχει τελειώσει μετά το 0-0 εναντίον μας, αλλά έκαναν ένα φανταστικό τουρνουά».