Ινφαντίνο: «Στο Κατάρ έγινε το καλύτερο Μουντιάλ της Ιστορίας»!

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο προχώρησε σε μία δήλωση που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη συζήτηση για το Μουντιάλ του Κατάρ.

Ινφαντίνο: «Στο Κατάρ έγινε το καλύτερο Μουντιάλ της Ιστορίας»!

Δηλώσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ έκανε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, προκαλώντας ήδη τις πρώτες αντιδράσεις.

Ο πρόεδρος της FIFA ούτε λίγο, ούτε πολύ χαρακτήρισε τη φετινή διοργάνωση ως την καλύτερη στην Ιστορία!

Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Για το φετινό Μουντιάλ: «Στη φετινή διοργάνωση η φάση των ομίλων ήταν συναρπαστική. Υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες μέχρι το τελευταίο λεπτό του τελευταίου αγώνα δεν γνωρίζαμε ποιος θα προκριθεί. Πρέπει να ξανασυζητήσουμε για το φορμάτ. Σίγουρα θα είναι ένα από τα θέματα που θα συζητήσουμε στην επόμενη συνάντησή μας».
Για τη γεύση που του αφήνει: «Το φετινό ήταν το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία της διοργάνωσης, χάρη στο Κατάρ και όλους τους εθελοντές. Οι αγώνες έγιναν χωρίς παρατράγουδα και η ατμόσφαιρα ήταν φανταστική. Έχουμε κάνει το ποδόσφαιρο πραγματικά παγκόσμιο, με μία αφρικανική ομάδα να φτάνει μέχρι τα ημιτελικά για πρώτη φορά. Επίσης, είχαμε γυναίκα διαιτητή για πρώτη φορά. Η διοργάνωση ήταν απόλυτα επιτυχημένη, με σχεδόν 5 δισεκατομμύρια κόσμου να την παρακολουθεί. Το ότι φίλαθλοι από όλον τον κόσμο γνώρισαν την αραβική κουλτούρα είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό για το μέλλον».
Για το ότι η FIFA δεν επέτρεψε τις απόψεις υπέρ των ανθρώπων της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας: «Δεν έχει να κάνει με την απαγόρευση, αλλά με τον σεβασμό των κανόνων. Ο καθένας μπορεί να εκφράσει τις πεποιθήσεις του, αρκεί να το κάνει με σεβασμό. Αλλά όταν αγωνίζεσαι, πρέπει να σέβεσαι και να προστατεύειw το ποδόσφαιρο. Πιστεύω πως για αυτό είμαστε εδώ. Για να υπερασπιστούμε τις αξίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αλλά πιστεύω επίσης ότι υπάρχουν οπαδοί που έρχονται στο γήπεδο ή παρακολουθούν από την τηλεόραση, έχουν τα δικά τους προβλήματα και θέλουν απλώς να περάσουν 90 λεπτά χωρίς να χρειάζεται να σκεφτούν τίποτα άλλο. Να απολαύσουν απλά μερικές στιγμές ευχαρίστησης, χαράς ή συγκίνησης».