Γαλλία: Σύλληψη μελών ακροδεξιάς οργάνωσης για επιθέσεις κατά Μαροκινών μεταναστών

Μεγάλος αριθμός των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Παρίσι μετά το φινάλε του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γαλλίας - Μαρόκου ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων που είχαν εφοδιαστεί με όπλα για να επιτεθούν κατά μεταναστών και αστυνομικών.

Γαλλία: Σύλληψη μελών ακροδεξιάς οργάνωσης για επιθέσεις κατά Μαροκινών μεταναστών

Σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησαν οι Γαλλικές αρχές μετά τα επεισόδια που ακολούθησαν το φινάλε του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γαλλίας - Μαρόκου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ από τη Γαλλία, ένα μεγάλο τμήμα των συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Παρίσι ήταν μέλη ακροδεξιών οργανώσεων που είχαν εφοδιαστεί με πολεμοφόδια για να προκαλέσουν ταραχές επιτιθέμενοι σε αστυνομικούς και μετανάστες

Χαρακτηριστικό είναι ότι πολλοί από τους συλληφθέντες στο Παρίσι ήταν ήδη γνωστά πρόσωπα στις Αρχές.

Ειδικότερα το γκρουπ των 47 ατόμων που σταμάτησε η αστυνομία είχε μαζί τους όλα τα απαραίτητα πολεμοφόδια για να ξεκινήσει... πόλεμο.

«Πήγαιναν στα Ηλύσια Πεδία για να προκαλέσουν επεισόδια» ήταν η ξεκάθαρη τοποθέτηση ανώνυμης πηγής της γαλλικής αστυνομίας στην Parisien.

Στο ίδιο δημοσίευμα τονίζεται ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες του συγκεκριμένου γκρουπ ήταν και ο Μαρκ ντε Κακερέ-Βαλμενιέ.

Πρόκειται για αρχηγικό μέλος ακροδεξιάς οργάνωσης που εδρεύει στο Παρίσι και έχει από το παρελθόν φάκελο στην ασφάλεια.

Ανάλογα ευρήματα έχουν προκύψει και από δημοσιεύματα σε άλλες γαλλικές πόλεις.