Γαλλία - Μαρόκο: Νεκρός 14χρονος σε επεισόδια στο Μονπελιέ (vid - pics)

Ένας 14χρονος έχασε τη ζωή του στο περιθώριο σοβαρών επεισοδίων που ξέσπασαν στο Μονπελιέ μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών.

Γαλλία - Μαρόκο: Νεκρός 14χρονος σε επεισόδια στο Μονπελιέ (vid - pics)

Μετά το τέλος του ημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που βρήκε νικητές τους «τρικολόρ» με 2-0, ξέσπασαν επεισόδια στους δρόμους του Παρισιού, της Νίκαιας και του Μονπελιέ. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τη στιγμή που ένας έφηβος χάνει τη ζωή του από πανικόβλητο οδηγό, που έπεσε πάνω του με το αυτοκίνητο.

Το αγόρι, 14 ετών, ήταν υποστηρικτής του Μαρόκου. Όλα ξεκίνησαν όταν μια ομάδα Μαροκινών προσπάθησε να σκίσει μια γαλλική σημαία που κυμάτιζε σε ένα αυτοκίνητο. Ο οδηγός βρέθηκε σε πανικό όταν πλησίασαν το αυτοκίνητό του και κάνοντας μια απότομη αναστροφή για να αποφύγει το οργισμένο πλήθος, έπεσε πάνω στον 14χρονο, ο οποίος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Τον τραυμάτισε σοβαρά και οι αρχές επιβεβαίωσαν το θάνατό του, λίγο μετά τη μεταφορά του σε κοντινό νοσοκομείο.

Η αστυνομία έδωσε μάχη για να διατηρήσει την τάξη, καθώς Γάλλοι και Μαροκινοί οπαδοί συγκρούστηκαν σε πόλεις σε όλη τη Γαλλία και το Βέλγιο μετά τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εικόνες από τις πόλεις του Μονπελιέ και της Νίκαιας της νότιας Γαλλίας δείχνουν οπαδούς να τσακώνονται στους δρόμους, να εκτοξεύουν φωτοβολίδες ο ένας εναντίον του άλλου και να βάζουν φωτιές σε κάδους σκουπιδιών στους δρόμους, ενώ αστυνομικοί κρατώντας ρόπαλα και κάνοντας χρήση νερού προσπάθησαν να κατευνάσουν τα ήδη οξυμένα πνεύματα.

Εν τω μεταξύ, στις Βρυξέλλες, περίπου 100 Μαροκινοί οπαδοί συγκεντρώθηκαν κοντά στο σταθμό Brussels South, πετώντας καπνογόνα και άλλα αντικείμενα προς αστυνομικούς, αλλά διαλύθηκαν γρήγορα όταν έπεσαν δακρυγόνα.