Μουντιάλ 2022: Τέταρτος αγώνας με ασίστ και γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τον ρέκορντμαν Μέσι!

Ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε σε ΜVP του ημιτελικού της Αργεντινής με την Κροατία, έχοντας ένα γκολ και δύο ασίστ. Είναι ο τέταρτος αγώνας Παγκοσμίου Κυπέλλου με τέρμα και τελική πάσα του αρχηγού της «αλμπισελέστε» που έβαλε το όνομα του δίπλα σε ένα ακόμη ρεκόρ του θεσμού! Πρώτος και σε ασίστ σε Μουντιάλ, πάνω από τον Μαραντόνα!

Μουντιάλ 2022: Τέταρτος αγώνας με ασίστ και γκολ σε Παγκόσμιο Κύπελλο για τον ρέκορντμαν Μέσι!

Βραδιά ανόθευτης χαράς και ρεκόρ για τον Λιονέλ Μέσι ο ημιτελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ μεταξύ Αργεντινής και Κροατίας.

Ο αρχηγός της «αλμπισελέστε» άνοιξε το σκορ και είχε δύο ασίστ στο θριαμβευτικό 3-0 των Νοτιαμερικάνων επί των Βαλκάνιων, που τους επανέφερε σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά το 2014 και για 6η φορά στην ιστορία τους

Έτσι ο MVP της αναμέτρησης και όχι μόνο έφτασε τα 11 γκολ σε Μουντιάλ - όντας πλέον ο Αργεντινός με τα περισσότερα (ξεπερνώντας τα 10 του Μπατιστούτα) - όχι μόνο έφτασε τις 25 παρουσίες στην κορυφαία ποδοσφαιρική διοργανώση (ισοφαρίζοντας τον Λόταρ Ματέους), αλλά έκανε ρεκόρ στις αναμέτρησεις του θεσμού που κατέγραψε γκολ και ασίστ!

Έφτασε τους τέσσερις στην παρουσία του στα Παγκόσμια Κύπελλα.

Όσους κανείς άλλο στα χρονικά του...

Μετά από εκείνον κόντρα στην Σερβία (6-0) στο παρθενικό του Μουντιάλ το 2006 το έκανε σε τρεις στην τρέχουσα διοργανώση.

Κόντρα στο Μεξικό (2-0), κόντρα στην Ολλανδία (2-2) και στον σημερινό με την Κροατία.

Mάλιστα με τις τελικές του πάσες έφτασε τις 9 σε Μουντιάλ, ξεπερνώντας τις 8 του Ντιέγκο Μαραντόνα που ήταν ο κάτοχος του.

Άλλο ένα ρεκόρ.

Ένα ακόμη «παράσημο» στην απαράμλλη καριέρα του...