Γαλλία: Πριμ 450.000 για κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Le Parisien», οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Γαλλίας θα μοιραστούν το ποσό των 450.000 ευρώ, σε περίπτωση κατάκτησης του φετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Γαλλία: Πριμ 450.000 για κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου

Πενήντα χιλιάδες ευρώ περισσότερα από όσα πήραν για την κατάκτηση του Μουντιάλ στη Ρωσία, θα μοιραστούν οι παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάμπ, σε περίπτωση που κάνουν άλλες δύο νίκες στο Κατάρ.

Αντίθετα, σε περίπτωση αποκλεισμού από το Μαρόκο, θα εισπράξουν ένα ποσό μεταξύ 238 και 257 χιλιάδων ευρώ, η ακρίβεια του οποίοι θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του «μικρού τελικού», που θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο (17/12).

Σε περίπτωση κατάκτησης του Μουντιάλ, μέρος του πριμ θα εισπράξουν και οι Καρίμ Μπενζεμά και Λούκας Ερναντέζ, οι οποίοι τραυματίσθηκαν στο Μουντιάλ.

Ωστόσο, τα περισσότερα από τα χρήματα που θα εισπράξει η γαλλική ομοσπονδία (FFF) ποδοσφαίρου από την FIFA, θα δοθούν σε ενώσεις, αλλά και σε γαλλικούς ερασιτεχνικούς συλλόγους, που εξακολουθούν να προσπαθούν να ανακάμψουν από την πανδημία της Covid-19. Υπενθυμίζεται, ότι η FFF έχει ήδη λάβει 1,4 εκατομμύρια ευρώ, για την προετοιμασία του Μουντιάλ.