Μουντιάλ 2022: Η FIFA παρουσίασε την μπάλα των ημιτελικών και του τελικού!

Η FIFA έδωσε στη δημοσιότητα την μπάλα των ημιτελικών και του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου, του Κατάρ, ονόματι «Al Hilm» («To όνειρο»)

Μουντιάλ 2022: Η FIFA παρουσίασε την μπάλα των ημιτελικών και του τελικού!

Μετά το ...ταξίδι («Al Rihla»), το όνειρο («Al Hilm»)!

Η FIFA παρουσίασε την μπάλα των ημιτελικών και του τελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ.

Εκείνη που εκφράσει και θα κρίνει τις προσπάθειες, Αργεντινών, Γάλλων, Κροατών και Μαροκινών στα τελευταία τέσσερα ματς της διοργανώσης.

Πρόκειται για την «Al Hilm» με το όνομα στα αραβικά να σημαίνει «το όνειρο», ενώ διαθέτει ένα μοναδικό γραφικό σχέδιο που την κάνει να ξεχωρίζει από εκείνη που χρησιμοποιούνταν σε όλο το τουρνουά μέχρι στιγμής.

Φυσικά, όπως η «Al Rihla» («το ταξίδι»), έτσι και η «Al Hilm» θα διαθέτει την τεχνολογία «Connected Ball», η οποία έχει αποδειχθεί τεράστια επιτυχία σχετικά με τη λήψη ημιαυτόματων αποφάσεων οφσάιντ (βοηθώντας στην ακρίβεια και στην ταχύτητα).

Η μπάλα έχει σχεδιαστεί από φυσικά προϊόντα, όπως αναφέρει η FIFA, αφού έχουν χρησιμοποιηθεί μελάνια και κόλλες με βάση το νερό.

Το σχέδιο είναι τοποθετημένο σε ένα ανάγλυφο χρυσό χρώμα βάσης που διαθέτει ένα λεπτό τριγωνικό μοτίβο, αντλώντας έμπνευση από τις αστραφτερές ερήμους της περιοχής που περιβάλλουν την πόλη της Ντόχα, το χρώμα του τροπαίου και τη σημαία του Κατάρ.