Μουντιάλ 2022-Έρευνα FIFA για όσα έγιναν στο Ολλανδία-Αργεντινή και τις δηλώσεις Μέσι για διαιτησία!

Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου μετά τα όσα έγιναν στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ολλανδία - Αργεντινή μεταξύ των παικτών, αλλά και τα λεγόμενα Μέσι για τη διαιτησία...

Μουντιάλ 2022-Έρευνα FIFA για όσα έγιναν στο Ολλανδία-Αργεντινή και τις δηλώσεις Μέσι για διαιτησία!

Τα όσα συνέβησαν στον δεύτερο, χρονικά, προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ την Παρασκευή (09/12), μεταξύ Ολλανδίας και Αργεντινής δεν πέρασαν στο ...ντούκου από την FIFA

Η Παγκόσμια Συνομοσπονδία Ποδοσφαίρου ξεκίνησε πειθαρχική διαδικασία για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση των «οράνιε» με την «αλμπισελέστε», τόσο κατά τη διάρκεια της όσο και μετά το τέλος της.

Η ένταση ήταν μεγάλη ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων και δεν ήταν λίγες οι φορές που άναψαν τα αίματα και οδήγησαν σε γενική σύρραξη των ποδοσφαιριστών σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Μετά το φινάλε του αγώνα και την πρόκριση της η ένταση και τα νεύρα μεταφέρθηκαν και εκτός αγωνιστικού χώρου.

Μάλιστα, ο Λιονέλ Μέσι τα έβαλε στις δηλώσεις του τόσο με την Παγκόσμια Ομοσπονδία, όσο και με τον διαιτητή του αγώνα, Ματέου Λαόθ, ο οποίος μοίρασε 15 κίτρινες κάρτες, επίδοση που συνιστά ρεκόρ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

«Έχω πολύ θυμό, δεν θέλω να μιλήσω για τη διαιτησία γιατί ξέρεις πώς είναι, σε τιμωρούν. Δεν μπορώ να είμαι ειλικρινής, δεν μπορείς να πεις αυτό που σκέφτεσαι γιατί σε τιμωρούν αμέσως. Νομίζω ο κόσμος είδε πώς ήταν. Φοβηθήκαμε πριν από το παιχνίδι γιατί ξέραμε πώς ήταν. Η FIFA πρέπει να κάνει κάτι γι' αυτό. Δεν μπορούν να βάζουν έναν τέτοιο διαιτητή γι' αυτήν την περίσταση» ήταν τα λόγια του αρχηγού κι ηγέτη της Αργεντινής.

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA κίνησε διαδικασία κατά της Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου της Αργεντινής για πιθανές παραβιάσεις των άρθρων 12 (Ακατάλληλη συμπεριφορά παικτών και αξιωματούχων) και 16 (Τάξη και ασφάλεια σε αγώνες) του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου FIFA Ολλανδίας vs. Αργεντινή, αγώνας που έγινε στις 9 Δεκεμβρίου.

Επιπλέον, η Πειθαρχική Επιτροπή της FIFA έχει κινήσει διαδικασία κατά της Ολλανδικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου για πιθανές παραβάσεις του άρθρου 12 του Πειθαρχικού Κώδικα της FIFA σε σχέση με τον ίδιο αγώνα», αναφέρει μέρος της ανακοίνωσης.