Μέσι: «Άνετα θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί στα ημιτελικά από το 90λεπτο!»

Ο Λιονέλ Μέσι σε δηλώσεις του για τον προημιτελικό με την Ολλανδία τόνισε ότι ήταν άδικο βάσει της εικόνα του αγώνα που οδηγήθηκε στα πέναλτι αλλά κι ότι νιώθει «ευτυχισμένος» κι «ανακουφισμένος» με το αποτέλεσμα.

Μέσι: «Άνετα θα μπορούσαμε να είχαμε προκριθεί στα ημιτελικά από το 90λεπτο!»

Με την αδρεναλίνη να έχει κάπως υποχωρήσει μετά την επεισοδιακή πρόκριση της Αργεντινής, επί της Ολλανδίας, στον προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ ο Λιονέλ Μέσι μίλησε στην «Ole»

Εκεί ο αρχηγός και πρώτος σε συμμετοχές και γκολ στα χρονικά της Εθνικής Αργεντινής υποστήριξε πως ήταν άδικο βάσει εικόνας που οδηγήθηκε το ματς στα πέναλτι, εκτιμώντας πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε τελειώσει την πρόκριση στην κανονική διάρκεια του αγώνα.

Παράλληλα, στάθηκε στο πόσο σημαντικό είναι για την ομάδα, τη χώρα αλλά και τον ίδιο ότι προκρίθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ μετά το 2014.

«Νιώθω ευτυχισμένος, πολύ χαρούμενος. Ήταν μια πολύ μεγάλη ανακούφιση για όλους. Μετά από το πώς είχε εξελιχθεί το παιχνίδι και το πώς καταλήξαμε να το κερδίσουμε. Το να περάσεις στους 4 του κόσμου είναι κάτι θεαματικό. Το απολαμβάνεις πολύ.

Μετά το προηγούμενο Παγκόσμιο Κύπελλο, όπου είχαμε αποκλειστεί στη φάση των 16, μας είχε μείνει μια πικρή αίσθηση, οπότε το να είμαστε ξανά ανάμεσα στα ημιτελικά είναι κάτι πολύ ωραίο για εμάς, για τον κόσμο, για τη χώρα, για την Αργεντινή, για το αργεντίνικο ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε.

Πιστεύω ότι ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ, καταλήξαμε που άδικα στα πέναλτι. Θα μπορούσαμε άνετα να το είχαμε τελειώσει στα 90', αφού κάναμε το 2-0, αλλά είναι προημιτελικός Μουντιάλ. Ξέραμε ότι θα ήταν δύσκολο και ότι κάποια στιγμή θα υποφέρουμε. Και ευτυχώς πήγε καλά».

Όσο για το ότι πλέον μοιράζεται το εγχώριο ρεκόρ των περισσότερων γκολ σε Παγκόσμια Κύπελλα με τον Γκαμπριέλ Μπατιστούτα (σ. από 10) είπε:

«Ήξερα για τον Μπατιστούτα και είμαι πολύ χαρούμενος που ισοφάρισα το ρεκόρ του, ενός ιστορικού σκόρερ για εμάς. Και χαρούμενος που βρίσκομαι στην κορυφή μαζί του».