Φαν Χάαλ: Αποχώρησε όντας αήττητος σε δύο Μουντιάλ με την Ολλανδία

Το παιχνίδι με την Αργεντινή ήταν το κύκνειον άσμα του Λουίς Φαν Χάαλ στον πάγκο της Εθνικής Ολλανδίας με τον πολύπειρο τεχνικό να είναι αήττητος στα δύο Μουντιάλ που έχει κοουτσάρει τους  «οράνιε».

Φαν Χάαλ: Αποχώρησε όντας αήττητος σε δύο Μουντιάλ με την Ολλανδία

Η Ολλανδία γνώρισε τον αποκλεισμό από την Αργεντινή στα πέναλτι και η πορεία της στο Μουντιάλ σταμάτησε στους «8». Ο Λουίς Φαν Χάαλ στις δηλώσεις του μετά το ματς επιβεβαίωσε την αποχώρησή του, γεγονός ήδη γνωστό εδώ και αρκετό καιρό.

«Πρώτα απ' όλα δεν θα συνεχίσω, το έκανα μόνο γι' αυτή την περίοδο. Αυτό ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι στην τρίτη θητεία στην ομάδα», ανέφερε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του.

Ο πολύπειρος Ολλανδός τεχνικός πέτυχε ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα αφού έμεινε αήττητος σε ένα ακόμα Μουντιάλ. Συνολικά σε 12 παιχνίδια έχει οκτώ νίκες και τέσσερις ισοπαλίες (η ήττα στα πέναλτι δεν «υπολογίζεται» ως ήττα).

Με τα 12 αυτά ματς, ο Λουίς Φαν Χάαλ ισοφάρισε την επίδοση του Λουίς Φελίπε Σκολάρι. Ο Βραζιλιάνος τεχνικός στα πρώτα 12 παιχνίδια του επίσης αγνοούσε την ήττα στο Παγκόσμιο Κύπελλο.