Μουντιάλ 2022: Προημιτελικά, μέρος δεύτερο

Τα δύο τελευταία εισιτήρια των ημιτελικών του Μουντιάλ 2022 ψάχνουν απόψε (10/12) κάτοχο με τις Πορτογαλία, Μαρόκο, Γαλλία και Αγγλία να ρίχνονται στην μάχη. 

Μουντιάλ 2022: Προημιτελικά, μέρος δεύτερο

Η Αργεντινή και η Κροατία θα διεκδικήσουν το πρώτο εισιτήριο του τελικού του Μουντιάλ 2022 και ο δεύτερος ημιτελικός θα προκύψει από τα σημερινά (10/12) παιχνίδια.

Η Πορτογαλία, η οποία ισοπέδωσε την Ελβετία στον προηγούμενο γύρο, αντιμετωπίζει το ψυχωμένο Μαρόκο (17:00, ΑΝΤ1) που θέλει να γίνει η πρώτη Αφρικανική ομάδα στην ιστορία των Μουντιάλ που θα προκριθεί στον ημιτελικό.

«(σ.σ. το Μαρόκο) είναι μία πολύ δυνατή ομάδα, ακόμη και στις θέσεις της επίθεσης. Αν κάποιος πιστεύει ότι θα είναι ένα εύκολο ματς για την Πορτογαλία... δεν θα είναι. Οι παίκτες μου ξέρουν τι θα προσφέρει ο αντίπαλος και πόσο ανταγωνιστικός είναι. Οπότε, πρέπει να βγούμε στο γήπεδο με την ίδια χαρά και χωρίς φόβο, να παίξουμε με αυτοπεποίθηση, γιατί προφανώς δεν θα είναι αρκετό να είμαστε απλά ανταγωνιστικοί», δήλωσε ο τεχνικός της Πορτογαλίας, Φερνάντο Σάντος ενόψει της αναμέτρησης.

«Έχουμε ήδη πετύχει σπουδαία πράγματα, αλλά πιστεύουμε ότι δεν είναι αρκετό, θέλουμε να προχωρήσουμε πιο πέρα. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι όλοι οι αναλυτές δεδομένων έκαναν λάθος σχετικά με τις πιθανότητες του Βελγίου και της Ισπανίας επίσης. Όλοι νόμιζαν ότι θα χάναμε από αυτούς», τόνισε με την σειρά του ο προπονητής του Μαρόκου, Γουαλίντ Ρεγκραγκουί.

Δεν πρόκειται να το κρύψουμε, είμαστε κουρασμένοι. Όμως, όταν πας τόσο μακριά στο τουρνουά, πρέπει να βασίζεσαι σε όλους στην ομάδα. Οπότε, εάν ο Ναγέφ δεν μπορεί να παίξει, τότε κάποιος άλλος θα πρέπει να πάρει τη θέση του. Δεν θα ψάξουμε για δικαιολογίες, είμαστε εδώ για μια αποστολή.

Στις 21:00 (ΑΝΤ1), η δράση περνά στην... μάχη της Μάγχης με την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία του... σεληνιασμένου Κιλιάν Εμπαπέ να διασταυρώνει ξίφη με την φιλόδοξη και πειστική Αγγλία.

Ο αρχηγός των "τρικολόρ", Ουγκό Γιορίς ενόψει του κομβικού ματς δήλωσε πως:

«Σε ένα τέτοιο παιχνίδι, όλες οι λεπτομέρειες θα μετρήσουν. Γνωρίζουμε τις απαιτήσεις αυτών των κομμάτων. Μπορούμε να τους βάλουμε σε μπελάδες. Είναι ένα ματς στο οποίο πρέπει να απαντήσεις μέσα στο γήπεδο».

«Η μεγάλη διαφορά συγκριτικά με το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 είναι πως τώρα πιστεύουμε πως όντως είναι πιθανό να το κατακτήσουμε. Είμαστε όλοι πεπεισμένοι πως πρέπει να το καταφέρουμε, είναι μια καλή αλλαγή νοοτροπίας. Φυσικά όμως ξέρουμε πόσο δύσκολο θα είναι αυτό, υπάρχουν άλλες πέντε ή έξι ομάδες με τον ίδιο σκοπό», υπογράμμισε με την σειρά του ο Άγγλος σέντερ-μπακ, Χάρι Μαγκουάιρ.