Κροατία - Βραζιλία 4-2 πέναλτι (1-1 κ.δ.): Πολύ σκληρή για να πεθάνει (highlights)

Η Κροατία αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, κατάφερε να αποκλείσει στα πέναλτι τη Βραζιλία με 4-2 και να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κροατία - Βραζιλία 4-2 πέναλτι (1-1 κ.δ.): Πολύ σκληρή για να πεθάνει (highlights)

Ύστερα από ένα ισορροπημένο δεκάλεπτο, η Κροατία μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τους κενούς χώρους της Βραζιλίας και να απειλήσει πρώτη. Ο Γιουράνοβιτς πάσαρε στον Πάσαλιτς και εκείνος με παράλληλη μπαλιά βρήκε τον Πέρισιτς, το σουτ του οποίου δεν βρήκε στόχο.

Στο 20ο λεπτό ήρθε η αντίδραση της «σελεσάο». Ο Βινίσους συνεργάστηκε με τον Νεϊμάρ και ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το πλασέ, όμως ο Γκβάρντιολ με σωτήριο τάκλιν διατήρησε το μηδέν. Οι Κροάτες ήταν προσηλωμένοι στην αμυντική τους λειτουργία και ήθελαν να χτυπήσουν στην αντεπίθεση. Οι Βραζιλιάνοι από την πλευρά τους είχαν την κατοχή, όχι όμως και την ουσία με αποτέλεσμα να μην υπάρξουν μεγάλες φάσεις στη συνέχεια του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η «σελεσάο» δεν σταμάτησε να έχει την κατοχή, αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Λιβάκοβιτς. Ο τερματοφύλακας των Κροατών είπε «όχι» σε πλασέ του Βινίσιους στο 47', ενώ βγήκε νικητής και στο τετ-α-τετ με τον Νεϊμάρ. Μάλιστα στο 66' κατάφερε με το κορμί του να στερήσει από τον Πακετά το γκολ. Η πίεση από πλευράς Βραζιλίας αυξανόταν, χωρίς αντίκρισμα, αφού οι Κροάτες ήταν απροσπέλαστοι στα μετόπισθεν.

Έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση. Η Βραζιλία είχε τον πρώτο λόγο και στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου μπόρεσε να βρει το γκολ. Ο Νεϊμάρ συνεργάστηκε ωραία με δύο συμπαίκτες του, μπήκε στην περιοχή και αφού πρώτα προσπέρασε τον Λιβάκοβιτς στη συνέχεια σκόραρε. Αυτό ήταν το 77ο γκολ της καριέρας του με τη φανέλα της Βραζιλίας φτάνοντας έτσι τον Πελέ.

Η Κροατία μετά το γκολ πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 117ο λεπτό κατόρθωσε να βρει το δρόμο προς την αντίπαλη εστία. Ο Όρσιτς έκανε από τα αριστερά τη σέντρα, ο Πέτκοβιτς σούταρε κατευθείαν και η μπάλα με την κόντρα του Μαρκίνιος κατέληξε στα δίχτυα. Στα υπολειπόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι με αποτέλεσμα η αναμέτρηση να πάει στα πέναλτι.

Στη ψυχοφθόρα διαδικασία ο Ροντρίγκο και ο Μαρκίνιος αστόχησαν για τη Βραζιλία και η Κροατία με σκορ 4-2 πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Μουντιάλ, εκεί όπου θα βρει το νικητή του αγώνα Ολλανδία - Αργεντινή.

Η διαδικασία των πέναλτι:

1-0 Βλάσιτς

1-0 ο Λιβάκοβιτς απέκρουσε την εκτέλεση του Ροντρίγκο

2-0 Μάγιερ

2-1 Κασεμίρο

3-1 Μόντριτς

3-2 Πέδρο

4-2 Όρσιτς

4-2 στο δοκάρι η εκτέλεση του Μαρκίνιος

ΚΡΟΑΤΙΑ: Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Σόσα (110' Μπούντιμιρ), Μόντριτς, Μπρόζοβιτς (114' Όρσιτς), Κόβατσιτς (106' Μάγιερ), Πάσαλιτς (72' Βλάσιτς), Κράμαριτς (72' Πέτκοβιτς), Πέρισιτς

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Μιλιτάο (106' Σάντρο), Μαρκίνιος, Σίλβα, Ντανίλο, Πακετά (106' Φρεντ), Καζεμίρο, Ραφίνια (56' Άντονι), Νεϊμάρ, Βινίσιους (64' Ροντρίγκο), Ρισάρλισον (84' Πέδρο).