Ο Ινφαντίνο που ευλογεί τα γένια του και η σαπουνόπερα του Κριστιάνο

Μέχρι στιγμής το Μουντιάλ του Κατάρ έχει προσφέρει μερικά πολύ όμορφα ματς, εντυπωσιακά γκολ, ανατροπές και συγκινήσεις, όπως και μερικές μεγάλες εκπλήξεις με ομάδες όπως τη Γερμανία και την Ισπανία να μένουν γρήγορα εκτός συνέχειας.

Ο Ινφαντίνο που ευλογεί τα γένια του και η σαπουνόπερα του Κριστιάνο

Το κυριότερο όμως είναι ότι με την έναρξη των αγώνων και όσο προχωρούσε η φάση των ομίλων το Μουντιάλ πέτυχε αυτό που ακριβώς ήλπιζαν και περίμεναν τόσο η ΦΙΦΑ όσο και οι διοργανωτές του: απομάκρυνε τη συζήτηση από τα οικονομικά σκάνδαλα και τους χιλιάδες θανάτους και την αναπροσανατόλισε στο αγωνιστικό κομμάτι.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Τζιάνι Ινφαντίνο δεν θα προκαλέσει την κοινή λογική με τις δηλώσεις του όταν του δοθεί η ευκαιρία. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας απεφάνθη, έχοντας δει όλα τα ματς, ότι η φάση των ομίλων στην αραβική χώρα ήταν «η καλύτερη την ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου»! Πρόκειται για μια μάλλον τολμηρή και σίγουρα αυθαίρετη δήλωση για τον 52χρονο, ο οποίος τσουβάλιασε ένα θεσμό... 92 ετών για να εξυπηρετήσει προσωπικά του συμφέροντα και ούτε λίγο ούτε πολύ να ευλογήσει τα γένια του εις βάρος της ιστορίας του ίδιου του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δεν ξέρουμε αν η φάση των ομίλων του Κατάρ ήταν η καλύτερη όλων των εποχών. Σίγουρα πάντως ο ίδιος ο Ινφαντίνο πιστεύει ότι αν πράγματι κριθεί ως τέτοια, το γεγονός αυτό ξεπλένει ή και δικαιολογεί όλα τα τερατώδη σκάνδαλα και το τραγικό κόστος σε ανθρώπινες ζωές που πληρώθηκε για να διεξαχθεί ένα αδικαιολόγητο ποδοσφαιρικό έκτρωμα. Ασχέτως με την αγωνιστική ποιότητα του τουρνουά, ό,τι προηγήθηκε δεν παραγράφεται, ό,τι και αν λέει ο κύριος Ινφαντίνο.

Πάρα πάντως τις προκλητικές δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν αποτελεί το πρόσωπο ενδιαφέροντος των ημερών στο Μουντιάλ, αφού τον άτυπο τίτλο αυτό κατέχει «δικαιωματικά» ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Πληθώρα ειδήσεων για τον Πορτογάλο σούπερ σταρ βγαίνουν καθημερινά στα Μέσα. Τι είπε η σύντροφος, η αδελφή του, πώς αντέδρασε, αν απείχε από την προπόνηση, τι θα κάνει με το μέλλον του. Εσχάτως ακούστηκε ότι απείλησε τον Σάντος ότι θα αποχωρούσε από το Κατάρ, επειδή ο ομοσπονδιακός τεχνικός τόλμησε να τον αφήσει στον πάγκο.

Η είδηση αυτή ακούγεται τραβηγμένη, μια και ο ίδιος ο Ρονάλντο δεν μπορεί να μη γνωρίζει ότι αυτό θα είναι το τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του. Δεν μπορεί να επιθυμεί αυτή να είναι η τελευταία του πορεία στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Όμως επειδή μάλλον άπαντες πίστεψαν ότι άνετα ο πρώην άσος της Γιουνάιτεντ θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, η Ομοσπονδία της Πορτογαλίας διέψευσε το δημοσίευμα!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι και μόνο το όνομα του Κριστιάνο είναι ικανό να προκαλέσει... γκελ, όμως η πορεία του στο Κατάρ θυμίζει περισσότερο... σαπουνόπερα που λερώνει την αναμφίβολα σπουδαία καριέρα του. Είναι ικανό αυτό να σβήσει όσα έχει πετύχει ο Πορτογάλος; Σίγουρα όχι, αλλά είναι γεγονός ότι για την προβολή των εξωαγωνιστικών αντί των αγωνιστικών κατορθωμάτων του επί καθημερινής βάσης μεγάλη ευθύνη έχει και ο ίδιος.