Λουίς Ενρίκε: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω περισσότερο...»

Το δικό του αντίο σε παίκτες και κοινό θέλησε να πει ο Λουίς Ενρίκε, λίγο μετά την ανακοίνωση της αποχώρησής του από τον πάγκο της εθνικής Ισπανίας, ζητώντας παράλληλα να στηριχτεί ο διάδοχός του, Λουίς ντε λα Φουέντε

Λουίς Ενρίκε: «Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να βοηθήσω περισσότερο...»

Πριν καν συμπληρωθούν 48 ώρες από τον σοκαριστικό αποκλεισμό της «φούρια ρόχα» από το Μαρόκο, ο Λουίς Ενρίκε απομακρύνθηκε από τον πάγκο της Ισπανίας και ο Λουίς ντε Λα Φουέντε έγινε ο διάδοχός του.

Από την πλευρά του ο Ενρίκε θέλησε να κλείσει τον κύκλο του στην εθνική ομάδα με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο, με τον άλλοτε προπονητή της Μπαρτσελόνα να αποχαιρετάει όλους τους συνεργάτες του μέσω ανάρτησής του στον επίσημο λογαριασμό του στα social media και να ζητάει στήριξη για τον αντικαταστάτη του ώστε να πετύχει στην αποστολή του.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Εκ μέρους μου αλλά και όλων όσων απαρτίζουν το επιτελείο: Όλα άρχισαν 4 χρόνια πριν και πόσο γρήγορα πέρασε ο καιρός. Δεν μπορώ παρά να είμαι απόλυτα ευγνώμων σε εκείνον που με προσέλαβε δύο φορές (ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας Ρουμπιάλες και ο αθλητικός διευθυντής, Μολίνα). Σε όλους τους υπαλλήλους της ισπανικής ομοσπονδίας με τους οποίους μοιραστήκαμε τέτοιου είδους εμπειρίες.

Φυσικά, στους παίκτες που υπήρξαν υποδειγματικοί στη συμπεριφορά τους και πιστοί στην ιδέα που είχαμε. Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να σας βοηθήσω περισσότερο. Ευχαριστώ επίσης όσους προσέφεραν (γιατροί, φυσιοθεραπευτές, οδηγοί πούλμαν, άνθρωποι ασφαλείας, υπεύθυνοι για οπτικοακουστικό υλικό και μετακινήσεις, τον τιμ μάνατζερ, τους διατροφολόγους κτλ) που δουλεύουν ακούραστα για να βοηθούν τους παίκτες και το επιτελείο σε ό,τι έχουμε ανάγκη.

Ήταν πολύ ξεχωριστό να αποτελώ μέρος όλου αυτού. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το ευχαριστώ στους οπαδούς μας που μας στήριξαν κάθε στιγμή, ειδικά στις πιο δύσκολες. Ήρθε η ώρα του αποχαιρετισμού και σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει λίγος μόνο προβληματισμός.

Αυτό που χρειάζεται η ομάδα είναι ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ με όλη τη σημασία της λέξης ώστε ο Λουίς ντε λα Φουέντε να πετύχει ό,τι θέλει! Πάμε Ισπανία! Για πάντα. Ευχαριστώ. Λουίς Ενρίκε»