Μόντριτς: «Πάντα φαβορί η Βραζιλία!»

Παραμονή του προημιτελικού αγώνα (09/12, 17.00) του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, μ' αντίπαλο τη Βραζιλία, ο Λούκα Μόντριτς μίλησε για το «μεγαλύτερο ματς του τουρνουά» για την Κροατία, δίνοντας την «ταμπέλα» του φαβορί στην «σελεσάο»

Μόντριτς: «Πάντα φαβορί η Βραζιλία!»

Δεν μπήκε στη διαδικασία να διεκδικήσει για λογαριασμό της Κροατίας τον τίτλο του φαβορί ο Λούκα Μόντριτς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου (08/12) ενόψει του πρώτου, χρονικά, προημιτελικού του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ, μεταξύ του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της Βαλκανικής χώρας και της Βραζιλίας (09/12, 17.00).

Ο αρχηγός της «χρβάτσκα» έχρισε την «σελεσάο» φαβορί («πάντα είναι» είπε χαρακτηριστικά), όπως και για την κατάκτηση του τίτλου, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του πως μπορεί αυτός και οι συμπαίκτες του να κάνουν την έκπληξη.

Άλλωστε πριν από τέσσερα χρόνια έφτασαν να διεκδικούν το βαρύτιμο τρόπαιο τ παίζοντας στον τελικό κόντρα στην Γαλλία (ηττήθηκαν 4-2),

«Πετύχαμε κάτι σπουδαίο με το να φτάσουμε μέχρι τα προημιτελικά αλλά ανεξάρτητα από αυτό, θέλουμε ακόμα περισσότερα. Μας περιμένει το σημαντικότερο ματς στο τουρνουά απέναντι σε ένα από τα φαβορί για να κατακτήσουν τον τίτλο», τόνισε αρχικά πριν συμπληρώσει:

«Η Βραζιλία είναι πάντα το φαβορί και θα πρέπει να παίξουμε στο μάξιμουμ όπως σε κάθε ματς. Μόνο έτσι θα έχουμε πιθανότητες πρόκρισης. Έχουμε τα δυνατά σημεία μας και πιστεύουμε στους εαυτούς μας.

Έχω παίξει αρκετές φορές κόντρα στην Βραζιλία αλλά δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να τους νικήσουμε. Ελπίζω πως αυτό θα αλλάξει. Η Βραζιλία έχει παίκτες φαινόμενα σε κάθε θέση.

Θα πρέπει να είμαστε δυναμικοί, να τρέξουμε και να μην τους αφήσουμε να παίξουν. Η Βραζιλία και η Αργεντινή είναι οι καλύτερες ομάδες του κόσμου με πάρα πολλούς καλούς παίκτες.

Μου αρέσει να τους βλέπω και είναι χαρά να παίζω απέναντι σε τέτοιες ομάδες, έχουμε αποδείξει πάρα πολλές φορές πως δεν νικούν πάντα τα φαβορί».