Μουντιάλ: Ο αριθμός επισκεπτών στο Κατάρ αισθητά πιο μικρός από τον στόχο των διοργανωτών

Σύμφωνα με έκθεση των διοργανωτών που δημοσιοποίησε το Reuters, η μέχρι στιγμής προσέλευση φιλάθλων στο Κατάρ είναι αρκετά μικρότερη από τους αρχικούς στόχους των διοργανωτών.

Μουντιάλ: Ο αριθμός επισκεπτών στο Κατάρ αισθητά πιο μικρός από τον στόχο των διοργανωτών

Ο αρχικός στόχος που είχαν θέσει οι διοργανωτές όσον αφορά τον αριθμό των επισκεπτών στο Κατάρ την περίοδο -με περίοδο αιχμής το πενθήμερο 24-28 Νοεμβρίου κατά τη διάρκεια της φάσης των ομίλων, όταν 32 ομάδες έπαιζαν τέσσερις αγώνες κάθε μέρα- ανέρχεται στα 1.2 εκατομμύρια, σύμφωνα με δημοσίευμα το Reuters.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες του τουρνουά, ταξίδεψαν στο αραβικό κράτος του κόλπου περίπου 765.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που εκπόνησε η Ανώτατη Επιτροπή Παράδοσης και Κληρονομιάς (SC) την 7η Δεκέμβρη, ενώ θεωρείται απίθανο με μόνο οκτώ ομάδες να παραμένουν στη Ντόχα να παρατηρηθεί τεράστια αύξηση στην προσέλευση επισκεπτών.

Πιο συγκεκριμένα, τις πρώτες 17 ημέρες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη χώρα ταξίδεψαν 765.859 διεθνείς επισκέπτες και περισσότεροι από τους μισούς έχουν αναχωρήσει. Καταγράφηκε επίσης 1,33 εκατομμύρια κάτοχοι εισιτηρίων αγώνα και 3,09 εκατομμύρια εισιτήρια που πωλήθηκαν στα οκτώ στάδια του Κατάρ για το τουρνουά που λήγει στις 18 Δεκεμβρίου. Ενώ η συνολική προσέλευση στα στάδια στους πρώτους 52 αγώνες ήταν 2,65 εκατομμύρια.

«Με πάνω από μια εβδομάδα ανταγωνισμού να απομένει ακόμη, ένα κύμα νέων επισκεπτών έχει αρχίσει να φθάνει από τα έθνη που έφτασαν στους προημιτελικούς», δήλωσε ο αξιωματούχος της διοργάνωσης του Κατάρ στο Reuters.

Άξιο αναφοράς ωστόσο είναι ότι περισσότεροι επισκέπτες αναμένεται να συρρεύσουν στο Κατάρ για τους δημοφιλείς αγώνες που απομένουν και αφού το Κατάρ άρει τους περιορισμούς εισόδου για υπηκόους και κατοίκους άλλων χωρών του Κόλπου. Για παράδειγμα την Τρίτη εκατοντάδες Μαροκινοί οπαδοί πέταξαν στο Κατάρ με ειδικές πτήσεις που διοργανώθηκαν πριν από τη νίκη της ομάδας τους επί της Ισπανίας.