Ινφαντίνο: «Η καλύτερη φάση ομίλων στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Ο Τζιάνι Ινφαντίνο κλήθηκε να σχολιάσει την έως τώρα πορεία του Μουντιάλ 2022, δηλώνοντας ενθουσιασμένος από τις αποδόσεις των εθνικών. 

Ινφαντίνο: «Η καλύτερη φάση ομίλων στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου»

Την εξέλιξη του Μουντιάλ στο Κατάρ κλήθηκε να σχολιάσει ο Τζιάνι Ινφαντίνο, με τον ίδιο να δηλώνει πως επρόκειτο για την καλύτερη φάση ομίλων στην ιστορία της διοργάνωσης.

Την ίδια ώρα μιλώντας για την φάση των «16», στάθηκε στον αριθμό τερμάτων που επιτεύχθηκαν, αλλά και στο γεγονός πως για πρώτη φορά υπήρχε τουλάχιστον μια ομάδα από κάθε ήπειρο.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της FIFA για τους ομίλους δήλωσε:
«Είδα όλα τα παιχνίδια και μπορώ να πω πως ήταν η καλύτερη φάση ομίλων στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου, πράγμα που κάνει τη συνέχεια του Μουντιάλ πολλά υποσχόμενη».


Για την προημιτελική φάση και τα «νοκ-αουτ» παιχνίδια σχολίασε: «Δεν υπάρχουν πια μικρές ομάδες, όπως ούτε μεγάλες ομάδες. Το επίπεδο είναι αρκετά ισοδύναμο. Επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία υπήρξε τουλάχιστον μια ομάδα από κάθε ήπειρο στη «νοκ-αουτ» φάση. Εκεί όπου είδαμε μάλιστα 28 τέρματα σε μόλις οκτώ παιχνίδια. Η υψηλότερη επίδοση σε φάση των «16» από το 1986».