Ουαντού στο «ΦΩΣ» για το Μαρόκο: «Γράψαμε ιστορία, είμαστε η έκπληξη του Μουντιάλ»

Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού Αμπντεσλάμ Ουαντού μίλησε στο «ΦΩΣ» λίγο μετά το πέναλτι του Χακίμι, που έστειλε το Μαρόκο στους «8» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και την Ισπανία... σπίτι της!

Ουαντού στο «ΦΩΣ» για το Μαρόκο: «Γράψαμε ιστορία, είμαστε η έκπληξη του Μουντιάλ»

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των Μαροκινών για την ιστορική πρόκριση της Εθνικής τους ομάδας στους «8» του Μουντιάλ και μάλιστα σε βάρος της Ισπανίας, το «ΦΩΣ» επικοινώνησε με τον πρώην ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού, Αμπντεσλάμ Ουαντού, ο οποίος μοιράστηκε μαζί μας τη χαρά του.

«Είναι έκπληξη η πρόκρισή μας. Είναι μια ιστορική ημέρα για εμάς και για το αφρικανικό ποδόσφαιρο γενικότερα. Παίξαμε με καλή οργάνωση και πλάνο. Είναι μεγάλη στιγμή, φίλε, για εμάς και μπορούμε να πάμε ακόμα πιο μακριά. Πρέπει να είμαστε φιλόδοξοι, γιατί έχουμε ταλαντούχους παίκτες όπως ο Χακίμι, ο Ζίγιες, ο Άμπραμπατ», είπε αρχικά ο Ουαντού και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «μυστικό» της επιτυχίας: «Είμαστε μια έξυπνη ομάδα και αυτό είναι η διαφορά με τα προηγούμενα χρόνια, η εξυπνάδα που έχουμε στην τακτική μας. Επίσης πολύ σημαντική είναι η παρουσία του προπονητή μας. Είναι νέος σε ηλικία και γνωρίζει τη νοοτροπία και τον χαρακτήρα των παικτών. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν γεννηθεί στη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και έχουν κοινή ιστορία. Αυτός ο προπονητής ξέρει την ιστορία κάθε ποδοσφαιριστή και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση».

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επισημάνει το unfair της FIFA για το αφρικανικό ποδόσφαιρο: «Είναι μια μεγάλη πρόκριση για όλο το αφρικανικό ποδόσφαιρο, που δίνει ιδέες για το πώς μπορεί να δουλέψει στο εξής για να φτάσει μια μέρα να διεκδικήσει το Μουντιάλ. Επίσης, είναι ένα μήνυμα για τη ΦΙΦΑ. Η Αφρική έχει 54 χώρες και μόνο 4 προκρίνονται στην τελική φάση. Πρέπει να αποκατασταθεί αυτή η αδικία. Πρέπει να υπάρχει καλύτερη ισορροπία και να προκρίνονται περισσότερες ομάδες από την ήπειρό μας».

Τέλος, έστειλε... «τα χαιρετίσματά μου στον Ολυμπιακό και στους Έλληνες φιλάθλους, για τους οποίους τρέφω μεγάλο σεβασμό».