Ζιρού: «Να δείξω στους νέους ότι ακόμη κι αν ο δρόμος τους δεν είναι ίσιος μπορούν να τα καταφέρουν»

Ο Ολιβίε Ζιρού σε συνέντευξη τύπου μίλησε για την αξία της υπομονής και της επιμονής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας.

Ζιρού: «Να δείξω στους νέους ότι ακόμη κι αν ο δρόμος τους δεν είναι ίσιος μπορούν να τα καταφέρουν»

Λίγες ημέρες αφότου ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Γαλλίας με 52 τέρματα, ο Ολιβιέ Ζιρού μίλησε για για την αξία της υπομονής και της επιμονής.

Ο διεθνής επιθετικός της Μίλαν χρειάστηκε να περιμένει 24 χρόνια για να παίξει στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού ποδοσφαίρου, ενώ κλήθηκε στην εθνική Γαλλίας για πρώτη φορά ένα χρόνο αργότερα.

Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Αυτό το ρεκόρ μου θυμίζει τα χρόνια που πέρασαν, έντεκα χρόνια με τη Γαλλία, με πολλές καλές αναμνήσεις και κάποιες όχι τόσο καλές. Νομίζω ότι το πιο σημαντικό είναι να δώσω το καλό παράδειγμα στους νεαρούς παίκτες, να τους δείξω ότι, ακόμη κι αν δεν ο δρόμος τους δεν είναι ίσιος, μπορούν να τα καταφέρουν

Δεν έπαιζα στο υψηλότερο επίπεδο στα 20 μου, οπότε, αν μπορώ να αποτελέσω παράδειγμα ότι όλα είναι δυνατά, θα είναι σπουδαίο. Δείχνει ότι δεν μπορείς να έχεις τα πάντα αμέσως, όπως θέλουν οι νέοι, η ανθεκτικότητα και η υπομονή είναι το κλειδί»

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζιρού είχε "κοπεί" από τον Ντιντιέ Ντεσάμπ μετά το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, επανήλθε ως αλλαγή του Καρίμ Μπενζεμά και τελικά καθιερώθηκε στην βασική ενδεκάδα μετά τον τραυματισμό του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης.