Φαν Ντάικ: «Τιμή μου να παίζω εναντίον του Μέσι»

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ σε συνέντευξη ενόψει της αναμέτρησης της Ολλανδίας με αντίπαλο την Αργεντινή, μίλησε για την ποιότητα του Λιονέλ Μέσι αλλά και τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Φαν Ντάικ: «Τιμή μου να παίζω εναντίον του Μέσι»

Ο διεθνής αμυντικός της Λίβερπουλ σε συνέντευξη ενόψει του προημιτελικού ενάντια στην Αργεντινή, έπλεξε το εγκώμιο του Μέσι, τον οποίο σε παλιότερη συνέντευξη είχε χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο παίκτη που είχε αντιμετωπίσει.

«Είναι τιμή να παίζω εναντίον του. Δεν θα είμαι, όμως, εγώ εναντίον του ή η Ολλανδία εναντίον του, αλλά η Ολλανδία εναντίον της Αργεντινής. Κανείς δεν μπορεί να το κάνει μόνος του, θα πρέπει να καταλήξουμε σε ένα καλό σχέδιο. Το δύσκολο πράγμα γι' αυτόν είναι όταν είμαστε εμείς στην επίθεση, εκείνος... κρυώνει κάπου σε μια γωνία ή κάτι τέτοιο. Πρέπει να είσαι τόσο πολύ οξυδερκής όσον αφορά την αμυντική οργάνωση. Πάντα τον έψαχναν για να προσπαθήσουν να μας δυσκολέψουν», δήλωσε ο αρχηγός των "οράνιε".

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ Ολλανδίας και Αργεντινής πραγματοποιήθηκε στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2014 στη Βραζιλία, όπου η "αλμπισελέστε" επικράτησε των Ολλανδών με 4-2 στα πέναλτι (0-0 κ.δ.).