Μπέλινγκχαμ για Χέντερσον: «Αξίζει περισσότερο σεβασμό – Ειπώθηκαν πολλά σκουπίδια για αυτόν»

Το εγκώμιο του Τζόρνταν Χέντερσον έπλεξε ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ μετά την πρόκριση της Αγγλίας στα προημιτελικά του Μουντιάλ του Κατάρ.

Μπέλινγκχαμ για Χέντερσον: «Αξίζει περισσότερο σεβασμό – Ειπώθηκαν πολλά σκουπίδια για αυτόν»

Ο Τζουντ Μπέλινγκχαμ άκουσε «κάποια από τα σκουπίδια που ειπώθηκαν» για το ότι ο Τζόρνταν Χέντερσον ξεκινάει βασικός για την Αγγλία στο Μουντιάλ του Κατάρ και κάλεσε τους φιλάθλους να δείξουν «περισσότερο σεβασμό» στον αρχηγό της Λίβερπουλ.

Ο Χέντερσον, 32 ετών, ήταν κάτι σαν έκπληξη για την Αγγλία στην νίκη με 3-0 επί της Ουαλίας και κράτησε την θέση του στην αρχική ενδεκάδα του Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ για τον αγώνα με την Σενεγάλη.

Ο Χέντερσον ανταπέδωσε την πίστη του Σάουθγκεϊτ καθώς έκανε μια καλή εμφάνιση στην μέση του γηπέδου μαζί με τον Μπέλινγκχαμ, ανοίγοντας το σκορ σε άλλη μια πειστική νίκη με 3-0.

Και, μετά τον αγώνα, ο Μπέλινγκχαμ επαίνεσε τον μέσο της Λίβερπουλ:

«Το (πρώτο) γκολ ήταν πολύ καλά δουλεμένο», είπε. «(Ο Χέντερσον) έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση σήμερα. Βλέπω μερικά από τα σκουπίδια που ειπώθηκαν για αυτόν επειδή ήταν βασικός. Ειλικρινά, είναι γελοίο.

Είναι τόσο υποτιμημένος τεχνικά, και τα κατάφερε ξανά σε ένα μεγάλο παιχνίδι με ένα τεράστιο γκολ, οπότε νομίζω ότι είναι καιρός (ο κόσμος) να τον σεβαστεί λίγο».

Ο Μπέλινγκχαμ είχε επίσης ένα εξαιρετικό παιχνίδι για την Αγγλία - και στην συνέχεια ο Φιλ Φόντεν τόνισε ότι ο νεαρός χάφ της Ντόρτμουντ θα γίνει "ο καλύτερος μέσος στον κόσμο" με τον τελευταίο να μένει ευχαριστημένος με την εμφάνιση της ομάδας του.

«Τα πρώτα 35 λεπτά ήταν δύσκολα», πρόσθεσε. «Ήταν πραγματικά συμπαγείς, (είχαν) υψηλή ενέργεια, (ήταν) αθλητικοί.

Μπήκαν μερικές φορές από τα πλάγια και ήταν ένα από εκείνα τα παιχνίδια που έπρεπε να βάλουμε το πρώτο γκολ. Ξέραμε ότι όταν το κάναμε θα ήμασταν σε καλή θέση».

Αγγλία και Γαλλία θα αναμετρηθούν το ερχόμενο Σάββατο στο Al Bayt Stadium, στον τρίτο από τους τέσσερις προημιτελικούς αγώνες.