Γερμανία: Νόιερ και Γκορέτσκα εμπνευστές της κίνησης να κλείσουν το στόμα τους οι παίκτες

Το παρασκήνιο γύρω από την φωτογραφία της Εθνικής Γερμανίας που έκλεισαν τα στόματα, πριν το παιχνίδι με την Ιαπωνία, αποκαλύπτει η Bild.

Γερμανία: Νόιερ και Γκορέτσκα εμπνευστές της κίνησης να κλείσουν το στόμα τους οι παίκτες

Σύμφωνα με τη Γερμανική εφημερίδα, η κίνηση αυτή που πραγματοποιήθηκε για να πάει κόντρα στη FIFA για την απόφαση της να τιμωρεί με κίτρινη κάρτα όποιον φορά περιβραχιόνιο με το «one love», δεν ήταν ομόφωνη.

Αντιθέτως, δύο μόλις παίκτες πήραν την πρωτοβουλία με τους υπόλοιπους να ήταν αρχικά αντίθετοι. Αυτοί που ζήτησαν να προχωρήσουν στην εν λόγω κίνηση, ήταν οι Νόιερ και Γκορέτσκα θέλοντας να παρακίνησουν την υπόλοιπη ομάδα που ήταν αντίθετη. Ο λόγος ήταν γιατί υποστήριξαν ότι δεν πρέπει να προβούν σε κάτι τέτοιο καθώς θα τους αποσπάσει την προσοχή από το αγωνιστικό κομμάτι και θεώρησαν πως απλά θα έπρεπε να το αποδεχτούν όπως έκαναν και οι υπόλοιπες εθνικές που είχαν πρόθεση να φορέσουν το περιβραχιόνιο με το ουράνιο τόξο.

Οι δύο αυτοί παίκτες, που τυγχάνει να είναι και συμπαίκτες στη Μπάγερν Μονάχου, δεν έκαναν πίσω και στο τέλος βρήκαν και σύμμαχο τον έτερο συμπαίκτη τους τον Τζόσουα Κίμιχ, ο οποίος είπε στάθηκε στο πλευρό τους και πως θα τους ακολουθήσει και αυτός σε αυτή τη κίνηση διαμαρτυρίας.

Κάπως έτσι κατάφεραν να πειστούν οι υπόλοιποι και στην αναμνηστική φωτογραφία έκλεισαν επιδεικτικά τα στόματα τους με τα χέρια, στέλνοντας το μήνυμα στη FIFA.