Ολλανδία: Μετά το Μουντιάλ αποφασίζει για το μέλλον του ο Γκάκπο

Ο Κόντι Γκάκπο δήλωσε ότι θα αποφασίσει για το μέλλον του μετά το Μουντιάλ, ενώ ο συμπαίκτης του στην Ολλανδία, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, πιστεύει ότι ο νεαρός κυνηγός είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, αλλά αμφισβήτησε το ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι «στο ίδιο επίπεδο».

Ολλανδία: Μετά το Μουντιάλ αποφασίζει για το μέλλον του ο Γκάκπο

Ο Κόντι Γκάκπο αναδεικνύεται ως ένα από τα αστέρια του Μουντιάλ και έχει σκοράρει τρία γκολ σε τέσσερα παιχνίδια για την Ολλανδία, η οποία νίκησε τις Ηνωμένες Πολιτείες το Σάββατο για να φτάσει στα προημιτελικά.

Οι εμφανίσεις του για την εθνική του ομάδα - καθώς και η εντυπωσιακή εγχώρια φόρμα του για την Αϊντχόβεν - έχουν οδηγήσει σε εικασίες ότι θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο ενδιαφέρον από ευρωπαϊκούς συλλόγους τον Ιανουάριο.

Έφτασε κοντά στο να υπογράψει στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το καλοκαίρι και έχει συνδεθεί και με την Ρεάλ Μαδρίτης.

Μιλώντας μετά την νίκη επί των ΗΠΑ στο Κατάρ, ο Γκάκπο είπε ότι το μέλλον του θα διευθετηθεί «μετά» το τουρνουά.

«Πρέπει να είμαι ειλικρινής, δεν το σκέφτομαι τώρα», είπε.

«Είμαι συγκεντρωμένος στο τουρνουά και θέλω να συνεχίσω να αποδίδω καλά, να συνεχίσω να βοηθάω την ομάδα. Ας ελπίσουμε ότι όταν γίνουμε παγκόσμιοι πρωταθλητές μπορούμε να σκεφτούμε άλλα πράγματα.

Προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος και οι άλλοι παίκτες δεν μιλούν πραγματικά για κάτι τέτοιο».

Ο Γκάκπο έχει ήδη καθιερωθεί ως ένας σημαντικός παίκτης για την εθνική του ομάδα και ο Φαν Ντάικ νιώθει ότι ο 23χρονος είναι έτοιμος να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Ερωτηθείς αν ένιωθε ότι ο Γκάκπο, τον οποίο φλερτάρουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης, ήταν έτοιμος για μια πρόκληση υψηλού επιπέδου, ο Φαν Ντάικ είπε: «Είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Ρεάλ Μαδρίτης στο ίδιο επίπεδο αυτή τη στιγμή; Καμία ασέβεια, καθόλου.

Νομίζω ότι έχει σίγουρα ένα επόμενο βήμα μέσα του. Σίγουρα νιώθω ότι θα μπορούσε να συμβεί.

Είτε θα συμβεί τον χειμώνα είτε τον επόμενο χρόνο, ο χρόνος θα δείξει. Αλλά είναι υπέροχο παιδί. (Αυτός) εργάζεται σκληρά, είναι πολύ ταλαντούχος και σίγουρα υπάρχουν περισσότερα μέσα του. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα πάει τόσο καλά και ας συνεχίσει να συνεχίσει».

Η Ολλανδία θα παίξει με την Αργεντινή την ερχόμενη Παρασκευή, για μια θέση στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.