Ντεσάν: «Θανατηφόρο όπλο ο Λεβαντόφσκι»

Το εγκώμιο του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι έπλεξε ο τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν

Ντεσάν: «Θανατηφόρο όπλο ο Λεβαντόφσκι»

Η Γαλλία αντιμετωπίζει την Πολωνία για τη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου και όλα τα βλέμματα των «τρικολόρ» πέφτουν πάνω στον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

«Έπρεπε ν΄ αμυνθούν πολύ στη φάση των ομίλων και το έκαναν πολύ καλά. Στην πραγματικότητα λατρεύουν να παίζουν έτσι, αλλά δεν είναι απλώς μια αμυντική ομάδα, απλά κοιτάξτε ποιους έχουν μπροστά», είπε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου του Σαββάτου (3/12) ο τεχνικός της Γαλλίας, Ντιντιέ Ντεσάν.

«Αλλά υπάρχουν κι άλλα. Έχουν μια "ραχοκοκαλιά" παικτών με μεγάλη διεθνή εμπειρία, τους Καμίλ Γκλικ, Πιοτρ Ζιελίνσκι, Γκρέγκορζ Κριχόβιακ και μερικούς νεαρούς που έδειξαν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους. Τους αξίζει εδώ που έχουν φτάσει», πρόσθεσε ο Ντεσάν ενώ χαρακτήρισε «θανατηφόρο όπλο» τον στράικερ της Μπαρτσελόνα.

«Έχουμε μιλήσει για τα πέναλτι με τους αναλυτές της ομάδας, αλλά υπάρχει ένας ψυχολογικός παράγοντας που παίζει ρόλο, καθώς και πώς εκτελούνται αυτά», παραδέχθηκε ο αρχηγός της Γαλλίας Ουγκό Λιορίς.

Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι η Γαλλία έχει ό,τι χρειάζεται για να μην επιτρέψει στην Πολωνία να βρει ρυθμό, εάν παραμείνει συγκεντρωμένη καθ' όλη τη διάρκεια.

«Μερικοί τερματοφύλακες είναι καλύτεροι στα πέναλτι, αλλά αν είμαστε πλήρως συγκεντρωμένοι από την αρχή μέχρι το τέλος, έχουμε τα όπλα για να κερδίσουμε τον αγώνα πριν φτάσουμε εκεί», είπε χαρακτηριστικά.