Σερβία - Ελβετία 2-3: Πρόκριση με ανατροπή στην ανατροπή (highlights)

Η Ελβετία ήταν η νικήτρια (3-2) στον φοβερό αγώνα με τη Σερβία και έτσι πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Μουντιάλ στο Κατάρ.

Σερβία - Ελβετία 2-3: Πρόκριση με ανατροπή στην ανατροπή (highlights)

Πλούσιο θέαμα χάρισαν η Σερβία με την Ελβετία στην τελευταία αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ. Οι Σέρβοι γύρισαν το 0-1, αλλά στη συνέχεια οι Ελβετοί πήραν ξανά το προβάδισμα με 3-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης ανήκε στους Ελβετούς. Με τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού ο Τζάκα έκανε το σουτ, η μπάλα έφτασε στον Εμπολό, ο οποίος πάσαρε στον Τζάκα και εκείνος επιχείρησε ξανά το σουτ, το οποίο απέκρουσε ο Σάβιτς.

Η απάντηση των Σέρβων ήταν άμεση με δράστη τον Ζίβκοβιτς. Ο παίκτης του ΠΑΟΚ σούταρε στο 11ο λεπτό, όμως η μπάλα σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι.

Εννέα λεπτά αργότερα, ήρθε η σειρά της Ελβετίας να επιτεθεί. Ο Ροντρίγκες ανέβηκε από τα αριστερά, έκανε το γύρισμα, ο Πάβλοβιτς έστειλε τη μπάλα πάνω στον Σο, ο οποίος σέρβιρε τη μπάλα στον Σακίρι που βρήκε δίχτυα με διαγώνιο σουτ.

Η χαρά των Ελβετών κράτησε μόλις για έξι λεπτά, καθώς οι τυπικά γηπεδούχοι έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Τάντιτς από τα αριστερά έκανε τη σέντρα και ο Μίτροβιτς με κεφαλιά σκόραρε για το 1-1.

Μάλιστα στο 35ο λεπτό η Σερβία έφτασε στην ανατροπή. Ο Φρόιλερ δεν μπόρεσε να κόψει την κάθετη πάσα του Τάντιτς και ο Βλάχοβιτς με ωραίο σουτ έβαλε μπροστά τη χώρα του με 2-1. Οι Ελβετοί κατάφεραν να αντιδράσουν πριν ολοκληρωθεί το πρώτο μέρος.

Συγκεκριμένα στο 45' ο Βίντμερ έβγαλε την παράλληλα μπαλιά από τα δεξιά και ο Εμπολό ισοφάρισε εύκολα σε 2-2, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Η αρχή του δευτέρου μέρους βρήκε ξανά την Ελβετία σε θέση οδηγού, αφού στο 53ο λεπτό βρήκε το τρίτο της γκολ. Ο Εμπολό έσπασε τη μπάλα στο Σακίρι, ο οποίος βρήκε τον Βάργκας και εκείνος πάσαρε με τακουνάκι στον Φρόιλερ, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Σάβιτς.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και στο 67ο λεπτό τα αίματα «άναψαν» ξανά. Ο Μίτροβιτς έπεσε στη μεγάλη περιοχή ζητώντας πέναλτι. Τη στιγμή που ο VAR εξέταζε τη φάση, ο πάγκος των Σέρβων μπήκε στον αγωνιστικό χώρο μετά από ένταση που προκλήθηκε με τον Τζάκα. Ύστερα από την παρέμβαση των ψυχραιμότερων, τα πνεύματα ηρέμησαν, ενώ ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι ζητώντας τη συνέχεια του αγώνα.

Στα υπολειπόμενα λεπτά η Σερβία είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει τα δύο γκολ που ήθελε για να παραμείνει ζωντανή στο «κυνήγι» της πρόκρισης. Στις καθυστερήσεις υπήρξε νέα ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων.

Ο Μιλένκοβιτς έσπρωξε με δύναμη τον Τζάκα με αποτέλεσμα να υπάρξει σύρραξη ανάμεσά τους. Στη συνέχεια επενέβησαν και οι υπόλοιποι παίκτες, πριν ο διαιτητής τους επαναφέρει και πάλι στην τάξη. Το τέλος του αγώνα βρήκε την Ελβετία στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, εκεί όπου θα αναμετρηθεί με την Πορτογαλία. Από την άλλη η Σερβία αποχαιρέτησε το τουρνουά με απολογισμό έναν βαθμό.

ΣΕΡΒΙΑ: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (55' Γκούντελ), Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (78' Ράντονιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (68' Μακσίμοβιτς), Λούκιτς, Κόστιτς, Τάντιτς (78' Τζούριτσιτς), Μίτροβιτς, Βλάχοβιτς (55' Γιόβιτς)

ΕΛΒΕΤΙΑ: Κόμπελ, Βιντμέρ, Ακάντζι, Σαρ, Ροντρίγκεζ, Φρόιλερ, Τζάκα, Σακίρι (69' Ζακάρια), Σο (69' Φερνάντες), Βάργκας (83' Φάσναχτ), Εμπολό (90+6' Οκαφόρ).