Μουντιάλ 2022 - FIFA: «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η μπάλα δεν ήταν εκτός ορίων»

Μεγάλος σάλος δημιουργήθηκε από το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας που σημειώθηκε κόντρα στην Ισπανία. Ένα γκολ το οποίο της έδωσε τη πρώτη θέση και ταυτόχρονα τη πρόκριση στην επόμενη φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ.

Μουντιάλ 2022 - FIFA: «Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η μπάλα δεν ήταν εκτός ορίων»

Η FIFA εξήγησε την φάση που η Ιαπωνία σημείωσε το δεύτερο γκολ της στην αναμέτρηση με την Ισπανία (2-1), σχετικά με το αν η μπάλα πέρασε ολόκληρη τη γραμμή του άουτ, πριν ο Μιτόμα την γυρίσει στον Τανάκα και αυτός με τη σειρά του σκοράρει.

«Το VAR εξέτασε το δεύτερο γκολ της Ιαπωνίας στη νίκη 2-1 επί της Ισπανίας για να διαπιστώσει εάν η μπάλα ήταν εκτός ορίων. Οι διαιτητές του VAR χρησιμοποίησαν το υλικό από την κάμερα της γραμμής του τέρματος για να ελέγξουν αν η μπάλα ήταν ακόμα εν μέρει στη γραμμή ή όχι», ανέφερε η FIFA.

Επιπλέον, η παγκόσμια ομοσπονδία υποστηρίζει μέσω ενός βίντεο, ότι η διαφορετική οπτική γωνία μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα: «Άλλες κάμερες μπορούν να προσφέρουν παραπλανητικές εικόνες, αλλά σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, η μπάλα δεν ήταν εκτός ορίων».

ΑΠΕ-ΜΠΕ